Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον: Αποκατάσταση περιοχών στην Αρχαία Ολυµπία

 

Το 2021, η Ολυµπία όπως την ξέραµε, δυστυχώς άλλαξε όψη. Ο τόπος όπου ακόµα ζει το πνεύµα των Ολυµπιακών Αγώνων και της συµφιλίωσης των λαών ήρθε αντιµέτωπος µε την καταστροφή. Χιλιάδες ελαιόδεντρα, αναπόσπαστα κοµµάτια του ιερού αυτού τόπου, χάθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ στο πλαίσιο του προγράµµατος «ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον» προχώρησε στη δωρεά 80.000 δενδρυλλίων ελιάς και συγχρόνως διασφάλισε τη φύλαξη και συντήρησή τους µέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, για την ανάκαµψη της περιοχής της Αρχαίας Ολυµπίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας που επίσης «πληγώθηκε» από την καταστροφή.

Η ελιά είναι το σύµβολο της χώρας µας και ανά τους αιώνες παγκόσµιο σύµβολο ειρήνης, σοφίας και ευµάρειας. Είναι όµως και σηµαντικό µέρος του παραγωγικού πλούτου της χώρας, ζωτικής σηµασίας για χιλιάδες συµπολίτες µας. Με αυτή την κίνηση η ΔΕΗ φύτεψε τον σπόρο που θα ξαναφέρει πνοή στον τόπο και µαζί µε αυτόν φύτεψε συµβολικά και µια ελιά στην πλατεία της Αρχαίας Ολυµπίας για να θυµίζει την υπόσχεσή της στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

«Ξαναφυτεύουµε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυµπίας και ευχόµαστε, όπως µεγαλώνουν τα νέα δέντρα στον ιστορικό αυτό χώρο, να µεγαλώσει η ελπίδα για τους κατοίκους και να στεριώσει η ευηµερία στην περιοχή», αναφέρει η Σοφία Δήµτσα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας της εταιρείας.

80.000 ελιές ξαναφυτεύονται στους «πληγωµένους» ελαιώνες της Αρχαίας Ολυµπίας

Η ελιά στην Πλατεία της Αρχαίας Ολυµπίας µας θυµίζει την υπόσχεσή µας στο περιβάλλον και τον άνθρωπο: Να φέρουµε την ελιά πίσω. Στον τόπο της!

Ξαναφυτεύουµε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυµπίας

Δωρίζουµε 80.000 νεαρά ελαιόδεντρα για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου