Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Συναγερμός στο ΛΚΔΜ ενόψει χειμώνα - Στο φουλ οι μηχανές για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση

Μία προσπάθεια να «αποκρυσταλλώσει» κάθε ένα ζήτημα που μπορεί να σχετίζεται με την λειτουργία της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα V», επιχείρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πραγματοποιώντας μία διερευνητική – ενημερωτική συνάντηση με τον Διευθυντή ΛΚΔΜ κ. Αντώνη Νίκου και τον Διευθυντή του ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα V» κ. Χάρη Παπαδόπουλο.

Είναι σαφές ότι όλα αυτά που «ακούγονται» στην κοινωνία για το πώς, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις ή και με ποια ρίσκα θα μπει σε λειτουργία η μονάδα, απασχολούν και την ΓΕΝΟΠ που έσπευσε να λάβει μία έγκαιρη ενημέρωση ενόψει και της χειμερινής περιόδου.

Η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας με καύσιμο τον λιγνίτη αναμένεται εντός των επόμενων 2 εβδομάδων και θα επιτρέψει μία πρόβα τζενεράλε με τελική διερεύνηση τυχών αστοχιών ή παραλείψεων. Ο συγχρονισμός στο δίκτυο αναμένεται στα μέσα του Οκτώβρη ενώ  η Εμπορική της λειτουργία, στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Η ατμομηχανή του ΛΚΔΜ έχει ανάψει φουλ της μηχανές της ώστε εν αναμονή του χειμώνα να δημιουργηθούν αποθέματα  λιγνίτη στις αυλές του Νοτίου και του ορυχείου Μαυροπηγής ώστε η τροφοδοσία, τόσο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5 όσο και των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου αλλά και της Μελίτης, να γίνουν απρόσκοπτα εξυπηρετώντας χωρίς προβλήματα την αναμενόμενη αυξημένη χειμερινή ζήτηση.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκου στην παρούσα φάση υπάρχει απόθεμα λιγνίτη που αντιστοιχεί σε 1.300.000 τόνους καθώς  πρόθεση είναι να δημιουργηθούν «ασφαλιστικές δικλείδες» με δεδομένο ότι η εξόρυξη τον χειμώνα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Προσθετικά,  μέσα από τη διάνοιξη του ορυχείου Λακκιάς και τις μετασκευές ενισχύονται τα μέσα και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

Μελανό σημείο

Η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό είναι το μελανό σημείο που έθιξαν οι δύο Διευθυντές ενώ μείζον ζήτημα αποτελεί και η τεχνογνωσία.  

Για μία ακόμα φορά η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται αντιμέτωπη με το ζήτημα αυτό αποδεικνύοντας την καταστροφική τακτική των τελευταίων ετών με την εμμονή της μη πρόσληψης προσωπικού.

Με δεδομένο το γεγονός ότι την δεδομένη χρονική στιγμή ήδη γίνεται εκπαίδευση εργαζομένων, η ΓΕΝΟΠ θα επανέλθει στον χώρο και στο ζήτημα λειτουργίας της μονάδας και των εργαζομένων  προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση των πραγμάτων διασφαλίζοντας πως είναι η περισσότερο ενδεδειγμένη. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου