Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αδαμίδης: Καμία ιδιωτικοποίηση και κανένας ακρωτηριασμός δεν είναι θετικά για τη ΔΕΗ

 

«Θετική για τη ΔΕΗ δεν είναι καμία ιδιωτικοποίηση, κανένας ακρωτηριασμός», επισήμανε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

«Η ΔΕΗ βάζει μέτοχο έναν επενδυτή τον οποίο δεν τον ενδιαφέρει καν το θέμα του μάνατζμεντ γιατί αυτά τα funds που διαχειρίζονται τεράστια κεφάλαια ήταν εύκολο να δώσουν την προσφορά διότι ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η κότα με τα χρυσά αυγά, είναι μια μονοπωλιακή δραστηριότητα, έχει εξασφαλισμένη κερδοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Είναι μια πολιτική απόφαση, εγώ θεωρώ ότι είναι λάθος γιατί τα έσοδα των δύο ετών του ’21 και του ’22 ξεπερνούν τα χρήματα τα οποία έχει προσφέρει αυτή η αυστραλιανή εταιρεία. Έχει πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο έσοδα και αυτά είναι επιβεβαιωμένα με βάση την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα είναι η αύξηση του ρεύματος 1 με 2 ευρώ, απάντησε: «Αυτό μένει να το δούμε. Θα μπορούσε να είναι έτσι εφόσον σταθεροποιηθεί η τιμή στην χονδρική. Εδώ τώρα μιλάμε για ένα ξέφρενο ράλι στην χονδρική έτσι όπως άρχισε από τον Νοέμβριο του ’20 με την ενσωμάτωση στο target modem όπου δημιουργεί έτσι κι αλλιώς πιέσεις ανατιμήσεων γιατί στην ουσία είναι ένα ολιγοπωλιακό σύστημα η χρηματιστηριακή αγορά, μαζί με τις αυξήσεις των τιμών φυσικού αερίου, αγορά δικαιωμάτων ρύπων δεν είναι σταθερό».

 

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου