Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΑΣ


 8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας

Τιμούμε τις ηρωίδες μας

Εδώ και έναν χρόνο, η πανδημία (δυστυχώς μέσα από την τραγικότητά της) ανέδειξε ανθρώπους πολύτιμους, ανθρώπους, ανθρώπους ήρωες, ανθρώπους της πρώτης γραμμής που έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση και στην εξέλιξή της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσεως.
Οι γυναίκες, αποτελούν (πάντα αποτελούσαν) μια «ειδική κατηγορία» ανθρώπων που από καταβολής κόσμου ήταν στην «πρώτη γραμμή» δίνοντας τη ζωή, δίνοντας τη δυνατότητα της πληθυσμιακής εξέλιξης.


Αυτές τις γυναίκες, τις γυναίκες όλου του κόσμου και όλων των εποχών τιμούμε σήμερα.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19.
Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.
Το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την καταπολέμηση αυτών των ανισοτήτων.
Το ίδιο ζητά και η παγκόσμια κοινότητα
Το ίδιο ζητάμε κι εμείς.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενθαρρύνει και στηρίζει τη συμμετοχή των γυναικών στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε θεσμούς και φορείς καθώς μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά η εφαρμογή πολιτικών και μέτρων που μπορούν να βελτιώσουν τις εργασιακές σχέσεις, τα εργασιακά καθεστώτα, να ενισχύσουν το ρόλο των γυναικών, την ισότιμη και ισάξια συμβολή τους, την προστασία τους σαν μητέρες, εργαζόμενες, γυναίκες και να θωρακίσουν την παρουσία τους από κάθε μορφής παρενόχλησης, βίας, υποτίμησης, προσβολής, απαξίωσης.
Χρόνια πολλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες όλου του κόσμου, τις γυναίκες της οικογένειάς του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και του Ομίλου ΔΕΗ.

Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου