Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

EAME/ETE-ΔΕΗ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ



ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ,  Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ  ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, - φοι,

στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας η πλειοψηφία των μελών του, απέρριψε το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης που υπερψήφισε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ – ΚΗΕ.

 

Η απόρριψη του σχεδίου για τη ΔΕΗ που έφερε προς ψήφιση η ΓΕΝΟΠ εδράζεται στο εξής σκεπτικό:

 

1.     Ως προς το οικονομικό σκέλος, θεωρούμε ότι οι αυξήσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο, συγκριτικά με τις απώλειες που έχουμε υποστεί, είναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές.

2.     Δεν επιλύεται ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

 

Αναλυτικότερα:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

·        Oλα αυτά τα χρόνια μας έχουν κλέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους μισθούς μας.

·        Σαν να μην τους έφτασαν αυτά που μας πήραν, ήρθαν και πετσόκοψαν και το μειωμένο τιμολόγιο και μας επιβάρυναν ακόμα περισσότερο.

·        Και ότι:

ü Λεφτά για να παίρνουν μια σειρά κύριοι της Διοίκησης 150.000 και 200.000 το χρόνο, υπάρχουν

ü Λεφτά για να πληρώνονται δεκάδες Διευθυντικές θέσεις που δημιουργούνται κάθε μέρα για να βολεύονται κάποιοι ημέτεροι υπάρχουν

και κυρίως

ü Τα κέρδη που προήλθαν από την τεράστια αύξηση των τιμολογίων αποφέροντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της επιχείρησης,

 

θεωρούμε ότι το οικονομικό σκέλος της προτεινόμενης Συλλογικής Σύμβασης είναι κατώτερο και των προσδοκιών των εργαζομένων αλλά και της περίστασης (μάλιστα την ώρα που η επιχείρηση παρουσιάζει κέρδη)!

 

Η προτεινόμενη ΕΣΣΕ δεν αποκαθιστά ούτε κατ’ ελάχιστο την οικονομική απώλεια που υπεστήκαμε όλοι μας, (που επιβλήθηκε στα χρόνια των μνημονίων) όπως θα έπρεπε! Αυτά που εμπεριέχονται στο σχέδιο είναι ΨΙΧΟΥΛΑ.

 

Τα Δις που μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν, δεν πήγαν ούτε θα πάνε σε μειωμένα τιμολόγια για τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες, αλλά στις λιγοστές τσέπες συγκεκριμένων προσώπων.

 

ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ

 

Όσο αφορά το θεσμικό σκέλος με δεδομένο ότι επιλύονται μια σειρά δίκαια αιτήματα άλλων Συλλόγων και καλώς, πολύ καλώς επιλύονται, που  τα προηγούμενα χρόνια η Διοίκηση αρνιόταν πεισματικά να δώσει λύση, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτα  και ότι η επίλυσή τους είναι αδύνατη (τώρα πως έγινε δυνατή είναι άξιο απορίας!!!) και δεν επιλύεται κανένα απολύτως θεσμικό αίτημα των συναδέλφων μας Τ4, δεν μπορούμε να δώσουμε θετική ψήφο.

 

Κατόπιν τούτου, μια και υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος μέχρι τη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης, (και «δεν κατανοούμε» την βιασύνη της ΓΕΝΟΠ, εκτός κι αν βιάζεται να την υπογράψει πριν την επίσημη παρουσίαση των κερδών της επιχείρησης!!!) την καλούμε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της ΔΕΗ, αξιοποιώντας μια σειρά μέσα και δυνατότητες που έχει προκειμένου να πετύχει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Υ.Γ.  Κάποτε σε άλλες δεκαετίες όσοι αντιδρούσαν στην εξουσία και δεν άρεσαν οι απόψεις που    υπηρετούσαν, τους έστελναν στις πινέζες του χάρτη . . .

Σήμερα κάποιοι προφανώς από μικροψυχία, απλά περιορίστηκαν στο να καθαιρέσουν τον Πρόεδρο της Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ  από εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ στο Δ.Σ. του Συμβουλίου Διεύθυνσης της ΔΕΗ.

Τους παραδίδουμε στην κρίση σας. 

 

                                              Γραμματεία ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ 

Αρχειοθήκη ιστολογίου