Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος αναλαμβάνει πρόεδρος στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών


Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό, ότι ο κ. Χρήστος Αγιακλόγλου, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, υπέβαλε εγγράφως προς το Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή του από την προαναφερόμενη ιδιότητα και θέση του.

Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από συνεδρίασή του την 01.03.2021, η οποία συγκλήθηκε από τον μέτοχο πλειοψηφίας (Δημόσια Εταιρεία Συμμετοχών ΑΔΜΗΕ ΑΕ, κάτοχος 118.605.114 μετοχών ήτοι 51,12% της εισηγμένης εταιρείας ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ) κατά τα

προβλεπόμενα στο άρθρο 89 παρ. 1 εδ. γ του Ν. 4548/2018, έκανε δεκτή την παραίτηση και αποφάσισε την εκλογή του κ. Διαμαντή Βαχτσιαβάνου ως εκτελεστικού Προέδρου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος και την ανασυγκρότησή του σε σώμα με την εξής σύνθεση:

1. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος

2. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

3. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

4. Δημοσθένης Παληγιάννης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

5. Βασίλειος Μήκας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

6. Κωνσταντίνος Δρίβας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Της ανωτέρω ενημερώσεως, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την πρόσκληση για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. είναι μέτοχος της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. με ποσοστό 51%. Στο πλαίσιο του πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η μοναδική δραστηριότητα της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Α.Ε. είναι η συμμετοχή της στον ΑΔΜΗΕ και η μοναδική πηγή εσόδων της είναι το μέρισμα που εισπράττει. Η συμμετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στον ΑΔΜΗΕ λογίζεται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης. Η αποστολή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών είναι να ευθυγραμμίζεται με όλες τις δραστηριότητες της Συγγενούς της εταιρείας ΑΔΜΗΕ.

Οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Α.Ε. είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου