Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Σκρέκας: Θα συνεχίσουμε να απορροφούμε το 90% της αύξησης του ρεύματος στα νοικοκυριά, αλλά με δημοσιονομική πειθαρχία


energypress.gr

Με πολύ θετικά σχόλια εκφράστηκε ο υπουργός ΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας, για το energypress και το Renewable & Storage Forum κατά τις δηλώσεις που πραγματοποίησε επί ευκαιρίας της συμμετοχής του.

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, λέγοντας τα εξής:

"Καταρχήν να ευχαριστήσω για την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε το energypress να συμμετέχω στο σημερινό φόρουμ. Νομίζω ότι όλοι στον ενεργειακό κλάδο ξεκινάνε την ημέρα τους ανοίγοντας τη σελίδα του energypress για να δούνε πραγματικά ποια είναι τα τεκτενόμενα.

Χρόνια τώρα προσφέρει πλήρη ενημέρωση, τεκμηριωμένη ενημέρωση με διαύγεια με καθαρότητα και πραγματικά συμβάλει πάρα πολύ στην εξέλιξη του ενεργειακού κλάδου στη χώρα όλο αυτό το διάστημα που λειτουργεί.

Σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση που έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, έχουμε δύο προτεραιότητες στη χώρα μας. Η πρώτη είναι η ενεργειακή ασφάλεια και η δεύτερη έχει να κάνει με τη διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας για τα οικιακά τιμολόγια και τις επιχειρήσεις. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνησή μας στήριξε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Έχουμε πρώτοι από όλη την Ευρώπη δημιουργήσει ένα μηχανισμό ανάκτησης και φορολόγησης των υπερκερδών στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής που έχει αποδώσει μέχρι τώρα πάνω από 2,2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν επιστρέψει πίσω στους καταναλωτές στους λογαριασμούς τους. Έτσι βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες οι λογαριασμοί έρχονται πολύ πιο μειωμένοι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό θα συνεχίσει για όλο το διάστημα της ενεργειακής κρίσης με τρόπο που από τη μια διασφαλίζουμε και προβλεψιμότητα και χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και από την άλλη διατηρούμε και τη δημοσιονομική μας πειθαρχία που είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί η Ελλάδα πραγματικά βγήκε πιο δυνατή από την πανδημία και θα πρέπει να βγει πιο δυνατή μετά από αυτή την ενεργειακή κρίση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με έναν τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να απορροφούμε έως και το 90% της αύξησης και σε νοικοκυριά και σε κύριες και μη κύριες κατοικίες, θα απορροφούμε έως το 80% της αύξησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έως 90% για τους αγρότες. Δεν αλλάζει η στόχευση της κυβέρνησης. Βεβαίως, χαμηλότερες τιμές από τους προμηθευτές απαιτούν και μειωμένες επιδοτήσεις, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή να απορροφούμε έως το 90% της αύξησης στα νοικοκυριά".

Αρχειοθήκη ιστολογίου