Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Στέφανος Κουνούκλας: Nα παίξουμε καθοριστικό ρόλο σε όλα τα θέματα που απασχολούν κάθε εργαζόμενο


 του Στέφανου Κουνούκλα (Γεν. Γραμματέα της ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα, προσπαθεί όχι μόνο να παράγει νέες πολιτικές αλλά και να καταπολεμήσει την τάση της πολιτικής απάθειας και της μειωμένης συμμετοχής των πολιτών στα συνδικαλιστικά δρώμενα.

Προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες προτείνεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη της συνδικαλιστικής εκπαίδευσης, ώστε τα στελέχη των εργατικών σωματείων να λειτουργούν αποτελεσματικά στο εθνικό και διεθνές παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Η απαξίωση του εργατικού κινήματος συνολικά, όπως ήταν φυσικό δεν άφησε ανεπηρέαστα και τα συνδικάτα σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Η ουσία του θέματος δεν είναι ότι η απήχηση του άλλοτε κραταιού συνδικάτου βρίσκεται στο ναδίρ μέσα στην ίδια τη ΔΕΗ, αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Η πιο βασική εξήγηση έχει να κάνει με τις συμπεριφορές, τις πρακτικές και τις συνδικαλιστικές αστοχίες από τις ποικιλώνυμες πλειοψηφίες - ηγεσίες.

Ηγεσίες που είχαν αποξενωθεί από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και είχαν αυτοπαγιδευθεί στην λογική της διατήρησης της καρέκλας.

Ο αγώνας που θα χρειαστεί για την ανάταξη αυτής της θλιβερής κατάστασης θα απαιτήσει χρόνο, επιστράτευση τεράστιας υπομονής, εκπόνηση ενός ρεαλιστικού και αποφασιστικού σχεδίου δράσης, και προπάντων μια ριζικά διαφορετική συνδικαλιστική νοοτροπία.

Οφείλουμε σήμερα, ως το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ να παίξουμε καθοριστικό ρόλο σε όλα τα θέματα που απασχολούν κάθε εργαζόμενο, αλλά και το μέλλον της Επιχείρησης που εργαζόμαστε.

Καλούμαστε να επικεντρωθούμε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν κάθε εργαζόμενο στην καθημερινότητα του, την ανάπτυξη, το περιβάλλον,την ανεργία, την κοινωνική αλληλεγγύη.

Καθήκον της Ε.ΤΕ./ΔΕΗ είναι να προγραμματίσει,. να προβλέψει, να συντονίσει, να ελέγξει, να καθοδηγήσει, να διαμορφώσει συνθήκες για ποιοτική ζωή και ευημερία, τόσο των εργαζομένων της Επιχείρησης, όσο και των Ελλήνων καταναλωτών.

Παράλληλα να δυναμώσουμε την φωνή μας και να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο ώστε να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

Για την ανόρθωση της αξιοπιστίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ & ΑΔΜΗΕ.

Για ενωτικό και μαζικό κίνημα.

Για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά όλοι εμείς και όλοι μαζί χρειαζόμαστε…

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου