Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Σκρέκας: Αύξηση στις χρεώσεις ΥΚΩ κατά ένα λεπτό την κιλοβατώρα για το μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνων

 energypress.gr

Την εφαρμογή της νέας επιβάρυνσης στους λογαριασμούς ρεύματος μέσω της αύξησης της χρέωσης των ΥΚΩ, κατά 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η επιβάρυνση αυτή θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνων που θα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν ανάλογες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, στο μέλλον, είπε μιλώντας στον Αντ1, όταν ρωτήθηκε για την επιβολή του νέου τέλους στους λογαριασμούς του ρεύματος και για την αύξηση της χρέωσης των ΥΚΩ.

Σχολιάζοντας τις διακοπές ρεύματος που σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες ή και έχουν ξεκινήσει ήδη όπως στην Αυστρία για παράδειγμα, διαβεβαίωσε πως στην Ελλάδα έχει ήδη δρομολογηθεί το σχέδιο που θα μας βοηθήσει να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Ερωτηθείς για τις οφειλές που έχουν οι εταιρείες ενέργειας στους δήμους από την παρακράτηση των δημοτικών τελών μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος, παραδέχθηκε ότι αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει και ήδη τον τελευταίο χρόνο οι οφειλές αυτές που αποτελούν σοβαρότατο πρόβλημα για τους δήμους έχουν μειωθεί κατά 70-80%.

Αρχειοθήκη ιστολογίου