Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Δούκας: Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της φορολόγησης των υπερκερδών με το ίδιο αποτέλεσμα – μηδέν στο ταμείο

 

«Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μειώνεται το πoσό», δηλώνει ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας, με αφορμή τον προσδιορισμό – από τη ΡΑΕ – του ποσού των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών στα 373 εκατ. ευρώ.

«Ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Ενέργειας πως παρέλαβε νέο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σχετικά με το «προσωρινό» ποσό της έκτακτης εισφοράς στα «παλιά» υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών της περιόδου Οκτωβρίου 2021- Ιουνίου 2022, το οποίο η Αρχή προσδιορίζει στα 373,55 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως το πρώτο πόρισμα στης ΡΑΕ, τον Μάϊο, προσδιόρισε ένα ποσό 930 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε επίσης την Υπουργική Απόφαση του Σεπτεμβρίου, που πάλι «προσωρινά», μέσω νέας φόρμουλας για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, τα προσδιόριζε κοντά στα 460 εκατ. ευρώ.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μειώνεται το ποσό», ανέφερε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Εκτός όμως από την νέα απομείωση, δεν μάθαμε πότε ακριβώς θα προχωρήσει η είσπραξη. Από τον Μάρτιο που είχαμε τις πρώτες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, έχουν περάσει 8 μήνες. Και έχουμε ακόμα…

H Κυβέρνηση φαίνεται πως δεν βιάζεται. Για τους πολίτες όμως, με την ακρίβεια να έχει αφαιμάξει τους προϋπολογισμούς τους, ο χρόνος έχει προ πολλού τελειώσει».

Αρχειοθήκη ιστολογίου