Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ο Σπάρτακος συμμετέχει στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

 

Στις 9 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, κάνουμε μία προσπάθεια να ανακρούσουμε την ακρίβεια και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ περισσότερο δυναμικά:

 • Αναθεώρηση του σχεδιασμού για την ενέργεια 
 • Αύξηση μισθών
 • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
 • Καθολική Κοινωνική Προστασία 

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ήδη εκτοξευτεί σε τεράστια ύψη οδηγώντας τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στη φτώχεια.

Με έναν δυσμενή χειμώνα να είναι προ των πυλών ενώ οι βάσεις του ενεργειακού συστήματος, που είχε ως βασικό καύσιμο τον λιγνίτη, αποδομούνται,  θα πρέπει η διεκδίκησή μας να είναι μαζική και δυναμική.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου διεκδικούμε: 

 1. Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης.

 2. Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους 

 3. Μέτρα για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων 

 4. Ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών 

 5. Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας

 6. Πάταξη της κερδοσκοπίας

 7. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων 

 8. Φθηνή στέγη για όλους 

               Το συνδικάτο έχει υποχρέωση να συνεχίσει να  δίνει τη μάχη ώστε όχι μόνον να ανατραπούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας αλλά και για να μην υποστούν τις επιπτώσεις τις ακρίβειας που επικρατεί και μάλιστα την ώρα που ήδη σηκώνουν το βάρος της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

              Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου