Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Δήμτσα: Γυναίκες στο 37% των διευθυντικών θέσεων στη ΔΕΗ

Γυναίκες στο 37% των διευθυντικών θέσεων στη ΔΕΗ

Διαρκώς βελτιούμενα βαίνουν τα ποσοστά εκπροσώπησης γυναικών σε ανώτερες θέσης στη ΔΕΗ, όπως ανέφερε η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, κ. Σοφία Δήμτσα μιλώντας στο 2ο ετήσιο συνέδριο The Upfront Initiative, που διοργανώνεται από την LiFO και την Tsomokos και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Σεξισμός, ageism, αξιοκρατία και εξέλιξη σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα» που συντόνισε η δημοσιογράφος της LiFO, κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, η κα. Δήμτσα σημείωσε πως στη ΔΕΗ δεν υπάρχει κριτήριο φύλου στις προκηρύξεις ούτε και διακρίσεις στις αμοιβές των εργαζομένων.

Με βάση και την εικόνα από τη ΔΕΗ, η κα. Δήμτσα τπογράμμίισε ότι «δεν πιστεύει σε ποσοστώσεις» αναφέρθηκε στα διαρκώς βελτιούμενα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών σε ανώτερες θέσεις στην εταιρεία. Όπως είπε, οι γυναίκες καλύπτουν το 37% των διευθυντικών θέσεων ενώ το ποσοστό αυτό φθάνει στο 42% σε θέσεις μεσαίων στελεχών. 

Ωστόσο, η κα. Δήμτσα υπογράμμισε πως οι προκαταλήψεις στην κοινωνία παραμένουν ισχυρές αναφέροντας ως παράδειγμα πως όταν υπάρχουν ευκαιρίες προσλήψεων σε θέσεις γραμματειακής υποστήριξης δεν υπάρχουν βιογραφικά που έρχονται από από άνδρες εργαζόμενους. 

Αναφερόμενη σε παραδείγματα όπου γυναίκες έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης από άνδρες σε ό,τι αφορά προσωπικές επιλογές περί οικογένειας, η κα. Δήμτσα επεσήμανε ότι οι γυναίκες επαγγελματίες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με σεξιστικές συμπεριφορές, ιδίως σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα.

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου