Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό της στους αγώνες των γυναικών

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ τιμά τους αγώνες όλων των γυναικών για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων, ίσων ευκαιριών και ίσων προσβάσεων στις κοινωνίες που ζουν και δραστηριοποιούνται.  Η αξιοσύνη, η ικανότητα, η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά (και όχι το φύλο) που τις κάνουν μοναδικές και πρωτοπόρες.

Σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ οι γυναίκες συνάδελφοι εργάζονται σε διάφορους τομείς και ειδικότητες, χωρίς μισθολογικές ή άλλου είδους διακρίσεις, ενώ συμμετέχουν δυναμικά και στη διοίκηση.

Από θέσεις ευθύνης, πάραυτα, παρουσιάζονται, ακόμη, φαινόμενα εργασιακής αδικίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς σε χώρους εργασίας, δείχνοντας ότι οι τοξικές και προσβλητικές νοοτροπίες του παρελθόντος δεν έχουν περιορισθεί εντελώς. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα παραμένει άγρυπνο ώστε να καταγγείλει και να εξαλείψει, όπου εντοπίσει, φαινόμενα αδικίας εναντίον των εργαζόμενων γυναικών.

Επιπρόσθετα, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι και μέρα προβληματισμού αφού βρίσκει το 50% των μητέρων σε μονογονεϊκές οικογένειες και το 1/3 των γυναικών, που ζουν μόνες σε ευρωπαϊκές χώρες, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα ευρωβουλευτές και μέλη εθνικών κοινοβουλίων, οι οποίοι μετείχαν στην ετήσια συνάντηση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής που σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό της στους αγώνες των γυναικών και στέκεται διαχρονικά δίπλα τους, σηκώνοντας ασπίδα προστασίας σε όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

 


Αρχειοθήκη ιστολογίου