Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Ερώτηση Κόκκαλη στην Κομισιόν για την χρηματοδότηση της Δίκαιης Μετάβασης

energypress.gr

Ερώτηση Κόκκαλη στην Κομισιόν για την χρηματοδότηση της Δίκαιης Μετάβασης

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την στρατηγική χρηματοδότησης των προτεινόμενων δράσεων που αφορούν στην ενίσχυση νέων και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και
γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Πέτρος Κόκκαλης  επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα τη Μεγαλόπολη και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο. Από χθες, βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα. Στις δηλώσεις του τόνισε την απουσία ουσιαστικού διαλόγου και διαβούλευσης της Κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες κατά την εκπόνηση του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Κοζάνη ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε έδωσε παραδείγματα δίκαιης μετάβασης στην Ευρώπη, Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΟΣΜΟΥ Λευτέρης Ιωαννίδης παρουσίασε τις θέσεις του ΚΟΣΜΟΣ. Παρέμβαση έγινε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΟΣΜΟΣ Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των προέδρων των ΕΒΕ, ΟΕΕ, ΤΕΕ και του Πρύτανη Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην Μετάβαση.

Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε στην Φλώρινα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Βασίλη Χατζητιμόθεου, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ενέργεια. Συναντήθηκε επίσης με μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου της Φλώρινας και άκουσε τα παράπονα των νέων για το μέλλον της περιοχής.

Αρχειοθήκη ιστολογίου