Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Εγκρίθηκε η ΣΜΠΕ για το ειδικό πολεοδομικό της Μεγαλόπολης από την Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι Αναστάσιος Αδαμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κυκλικής Οικονομίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Τζινιέρης, Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, και Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης την Πέμπτη 25 Απριλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό Μεγαλόπολης, αλλά και γενικότερα για το έργο της Επιτροπής, η οποία έχει συνεδριάσει τρεις φορές και, όπως είπαν, έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα.

Ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικότερο, όπως επεσήμανε, θέμα της συνεδρίασης, που δεν ήταν άλλο από «τη θετική γνωμοδότηση στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ειδικό πολεοδομικό της Μεγαλοπολης, σε συνέχεια της προέγκρισης του ειδικού πολεοδομικού που έχει θέσει σε λειτουργία τα εργαλεία που είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας τον στόχο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Γνωμοδοτήσαμε, επίσης, για ΑΠΕ, όπου έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα τις αντιμετωπίζουμε κατά περίπτωση».

Ο κ. Τζινιέρης είπε: «Τις τελευταίες δεκαετίες καλούμαστε να αποκαταστήσουμε μια κατάσταση που διαμορφωνόταν εδώ και δεκαετίες. Η ΜΠΕ για τη Μεγαλόπολη εγκρίθηκε, και διασφαλίζει ταυτόχρονα την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και ότι η Μεγαλόπολη θα μπορεί να δεχτεί επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα υφιστάμενα δίκτυα ενέργειας. Η Μεγαλόπολη αποτελεί ενεργειακό κόμβο και θα ήταν αδύνατον να μην την χρησιμοποιήσουμε ως τέτοιο, αλλά με φιλικές μορφές ενέργειας, που θα δώσουν στη Μεγαλόπολη τη μετάβαση που απαιτείται. Οι ΜΠΕ δεν είναι χρήσεις. το επόμενο στάδιο είναι, αναλόγως της ζήτησης, να διαμορφώνονται πιο λεπτομερείς μελέτες».

Ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό που προεγκρίθηκε το Πολεοδομικό Σχέδιο. «Θα επιθυμούσαμε να ήταν ομόφωνη η απόφαση, αλλά δεν ήταν. Η προέγκριση του Ειδικού πολεοδομικού Σχεδίου για την οποία έτρεξε ο περιφερειάρχης ήταν τρόπος να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Για τη Μεγαλόπολη τα διατιθέμενα χρήματα είναι πολλά περισσότερα από όσα διατέθηκαν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα και τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε ώστε η Μεγαλόπολη να αλλάξει πορεία. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα, και αυτό γίνεται στην Επιτροπή».

arcadiaportal.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου