Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Εγκαινιάστηκε το νέο εκπαιδευτικό κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

 

Εγκαινιάστηκε το νέο εκπαιδευτικό κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα

Το νέο του Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Περιστέρι εγκαινίασε χθες σε ειδική εκδήλωση, ο ΑΔΜΗΕ, στο οποίο ήδη διεξάγεται το εξειδικευμένο και δομημένο πρόγραμμα κατάρτισης του Διαχειριστή, για το τεχνικό προσωπικό στον κλάδο της Ενέργειας.

Σε δηλώσεις της, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, αναδεικνύοντας τα οφέλη από τη λειτουργία του Κέντρου, σημείωσε πως η παρούσα επένδυση του ΑΔΜΗΕ θα συμβάλλει στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, στην αναβάθμιση των τεχνικών δεξιοτήτων των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ, στην προώθηση της καινοτομίας, αλλά και στην έλευση νέων επενδύσεων, στο πεδίο της ενέργειας. «Ο δρόμος για την καθαρή ενέργεια απαιτεί, όχι μόνο τις υποδομές αλλά και επένδυση στην κατάρτιση που θα υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβασή της χώρας μέχρι το 2050», ανέφερε σχετικά η Υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όπως εξήγησε, το νέο εκπαιδευτικό κέντρο θα αποτελέσει το όχημα ώστε να μεταλαμπαδευτεί η τεχνική γνώση των παλαιότερων τεχνικών στους νέους επαγγελματίες του κλάδου. Οι εργολάβοι παραπονιούνται ότι δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικά στην μεταφορά της ενέργειας, σημείωσε ο κ. Μανουσάκης και τόνισε ότι το εν λόγω εκπαιδευτικό κέντρο θα εξοπλίσει τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ με προσόντα ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Αποτελεί στοίχημα για τον ΑΔΜΗΕ, οι εργαζόμενοι να είναι εξοπλισμένοι με την απαιτούμενη τεχνική εκπαίδευση στο πεδίο αλλά και παράλληλα να νιώθουν ασφαλείς, συμπλήρωσε η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΑΔΜΗΕ Φλώρα Παπαδέδε. Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΔΜΗΕ άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2023 και τον Δεκέμβριο ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης για τεχνικούς Γραμμών Μεταφοράς, τεχνικούς Υποσταθμών και ΚΥΤ και χειριστές επιτηρητές.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, με πέντε αίθουσες εκπαίδευσης εξοπλισμένες με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και εργαστήριο ηλεκτροτεχνίας, οι τεχνικοί Γραμμών Μεταφοράς, οι τεχνικοί Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης και οι χειριστές-επιτηρητές Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης της εταιρείας, λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές ικανότητες, προκειμένου να εκτελούν τις εργασίες τους με ασφάλεια και τεχνικά ορθό τρόπο.

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου