Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο της εργατικής πάλης και της αλληλεγγύης!


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα σωματεία μέλη της, στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και συμμετέχουν δυναμικά μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους νέους, στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο της εργατικής πάλης και της αλληλεγγύης!

Δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον που θα προσφέρει ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και σεβασμό, ελευθερία χωρίς διακρίσεις, δημόσια Υγεία και Παιδεία για όλους, φροντίδα των ευάλωτων ατόμων, καθώς και μια ασφαλή συνταξιοδότηση.

Με την συνεχή πάλη, τους ταξικούς αγώνες και τις αλλεπάλληλες θυσίες του συνόλου των εργαζομένων, με αλληλεγγύη και συνεργασία, επιδιώκουμε σθεναρά την προάσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διεκδικώντας κανονικά ωράρια, καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς με σημαντικές αυξήσεις, ως ένα δίκαιο μερίδιο από τον πλούτο, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου με την καταπολέμηση της κρίσης του κόστους ζωής και της αισχροκέρδειας, αξιοπρέπεια και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, με σεβασμό στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και λιγότερο ασφαλής και οι στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνονται επιφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων και στρατιωτικών,  απαιτούμε από τις κυβερνήσεις μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο εθνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, με την υπερπροσπάθεια και τον αλτρουισμό που τους διακρίνουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις, εν μέσω σύνθετων και κρίσιμων ζητημάτων, σχετικά με τα θέματα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και το μέλλον της καθαρής ενέργειας.

 

Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι το ισχυρό θεμέλιο και η ραχοκοκαλιά

των υγιών, δημοκρατικών και ισχυρών κοινωνιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ

ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 π.μ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου