Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ημερίδα Συνδέσμου για τα θέματα της Τεχνικής εκπαίδευσης

ΣΑΣ ΕΗΕ Σύνδεσμος Απόφοιτων Σχολών 
Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-4-24 στα γραφεία του Συνδέσμου μας (αίθουσα ΤΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ) η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαίδευσης και Επιμορφωσης με θέμα "Τεχνική Εκπαίδευση - προτάσεις, Προοπτική"
Την εισήγηση του Συνδέσμου μας παρουσίασε ο Πρόεδρος Γιάννης Τσιβγουλης αναφεροντας με έμφαση τον ρόλο και το ενδιαφέρον του Συνδέσμου για τα θέματα της Τεχνικής εκπαίδευσης και τη καθοριστική συμβολή του στην συνέχιση και αναβάθμιση της, μέσα από τα Εκπαιδευτικά κέντρα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ. 



Συμμετείχαν εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ ο κλαδαρχης Εκπαίδευσης σ. Κίμων Κουλιερακης και απο τον ΑΔΜΗΕ η κλαδαρχης Εκπαίδευσης σ. Άννα Κατσιλιδη, οι οποίοι αναφερθηκαν αναλυτικά στην πολιτική των Εταιρειών για τα θέματα της Τεχνικής εκπαίδευσης και πως αυτή υλοποιείται και ποιες  προοπτικές υπάρχουν για την αναβάθμιση και τον εκσυχρονισμό της, με βασει τις νέες τεχνολογίες και τη νομοθεσία. Απάντησαν επίσης σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν απο τους συμμετέχοντες στην ημερίδα. Εκπροσωποντας την ΈΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ο σ. Φώτης Μελέτης με τον σ. Γ. Πεθεριωτη χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου μας και ανέπτυξε τις θέσεις της ΕΤΕ-ΔΕΗ για την Εκπαίδευση.  Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων καταγράφηκαν συμπερασματικα οι εξής κοινές διαπιστώσεις :
* Απαιτείται η στηριξη και η αναβάθμιση της Τεχνικής   Εκπαίδευσης
* Η ενίσχυση με πόρους και έμψυχο στελεχιακό δυναμικό είναι βασικά στοιχεία  για τη στήριξη και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών κέντρων.
* Η συνεχής επιμορφωση των τεχνιτών για τις νέες τεχνολογιες είναι επιβεβλημένη κυρίως όμως με την πλήρη εφαρμογή των νόμων και οδηγιών για υγιεινή και ασφαλή εργασία.
* Πρέπει να αποτελέσει στοχο όλων τα εκπαιδευτικά κέντρα του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ να εξελιχθούν σε παραγωγικα κύτταρα τεχνιτών για την κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών των Εταιρειών. 
*Αποτελούν θετικό στοιχείο οι πρωτοβουλίες του ΔΕΔΔΗΕ για την αναπτυξη και διεύρυνση της τεχνικής εκπαίδευσης και η δημιουργία από τον ΑΔΜΗΕ αυτοτελους Εκπαιδευτικού Κεντρου.
Τέλος εκφράστηκε η ευχή να είμαστε το 2025 στην ΑΝΟΙΞΗ (ΜΠΟΓΙΑΤΙ - ΔΕΔΔΗΕ) ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη Β' συνάντηση Αποφοίτων και Εκπαιδευτών των Σχολών και να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΊΤΩΝ ΣΧΟΛΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΉΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Σ  Ε.Η.Ε)

Αρχειοθήκη ιστολογίου