Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

«Καρφί» Σταθάκη για το κόστος φύλαξης της οικίας του προέδρου της ΔΕΗ

«Καρφί» Σταθάκη για το κόστος φύλαξης της οικίας του προέδρου της ΔΕΗ
Απάντηση με υπονοούμενα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη  όσον αφορά τη σύμβαση φύλαξης της οικίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ανέθεσε μετά από διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία τη φύλαξη της οικίας του Μ. Παναγιωτάκη έναντι τιμήματος 4.745,29 ευρώ το μήνα.
Απαντώντας ο υπουργός σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, υπογραμμίζει ότι «η θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ότι η επιχείρηση πρέπει να επανεξετάσει την αναγκαιότητα της δαπάνης για τη φύλαξη της οικίας του προέδρου της. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι οι αρμοδιότητες του ΥΠΕΝ ως προς τα θέματα που σχετίζονται με την ΔΕΗ Α.Ε., περιορίζονται στο πλαίσιο του εποπτικού του ρόλου».
Σε αντίθεση με τη θέση του υπουργείου βρίσκεται η απάντηση που έδωσε η
ΔΕΗ, η οποία επισυνάπτεται στο έγγραφο που εστάλη στη Βουλή. «Η φύλαξη του εκάστοτε προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ είναι μέρος του γενικότερου συστήματος φύλαξης της επιχείρησης, το οποίο ισχύει διαχρονικά, και το οποίο έχει προκύψει από συγκεκριμένες μελέτες και εκτιμήσεις πιθανών κινδύνων. Το υπάρχον φυλακτικό προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε. απασχολείται πλήρως χωρίς ωστόσο να επαρκεί για την φύλαξη όλων των χώρων. Έτσι έχει ήδη ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες η φύλαξη πολλών κτηρίων, όπως συνέβη και στη φύλαξη της οικίας του προέδρου της».

 http://energyin.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου