Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται η μπαταρία-θαύμα της τεχνολογίας που θα αντικαταστήσει τη ΔΕΗ


img_8793

Και ποιος δεν έχει ευχηθεί να μπορούσε να εξαφανίσει τον τσουχτερό λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος (χωρίς να κόψει το ρεύμα); Αν ναι, τότε η ευχή σας σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί.
Η Tesla Motors, η απόλυτα επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο για μια μπαταρία για το σπίτι που θα σας κάνει να μην χρειάζεστε πλέον ηλεκτρικό ρεύμα. Με λίγα λόγια, στόχος της εταιρίας είναι να μην έχετε πια ανάγκη το δίκτυο της ΔΕΗ.
Αυτό που έχει οραματιστεί ο Elon Musk, CEO της Τesla Motors, είναι να φτιάξει μια μπαταρία, την πρώτη στον κόσμο, που θα μπορεί να αποθηκεύει ρεύμα για μεγάλα διαστήματα χωρίς μεγάλες απώλειες. Μέχρι τώρα ό,τι ρεύμα παράγεται
(είτε σε σταθμούς της ΔΕΗ, είτε από φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας) πρέπει να καταναλωθεί εκείνη την ώρα. Η μακροχρόνια αποθήκευση δεν είναι εφικτή. Με τη νέα μπαταρία θα μπορεί να αποθηκεύεται ρεύμα για πολύ παραπάνω, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας αυτόνομο, μιας και στην Ελλάδα έχουμε πολλή ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο.

Η Tesla μας υπόσχεται μια μπαταρία που θα δίνει μονίμως ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μας.
Όπως όλα τα προϊόντα της Tesla όταν ανακοινώνονται, η μπαταρία αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αγορά. Τα σχέδια της μπαταρίας είναι έτοιμα, οι λεπτομέρειες έχουν ανακοινωθεί και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου 3 μήνες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είπε πως είναι τρελή η ζήτηση για τις μπαταρίες αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας που παράγει η εταιρεία με τις προπαραγγελίες να ανέρχονται στις 38.000.
Η νέα μπαταρία της Tesla αποτελεί μια καινοτομία που δεν είναι ιδανική μόνο για όσους είναι οικολόγοι. Αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να είναι η τέλεια λύση για ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που το δίκτυο είναι αναξιόπιστο εξαιτίας των πολλών διακοπών ρεύματος. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας λένε πως η μπαταρία θα έχει πολύ ωραία εμφάνιση που θα ταιριάζει σε κάθε διακόσμηση. Αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα μπορέσουμε με αυτή τη μπαταρία να ξεφορτωθούμε μια και καλή το λογαριασμό του ρεύματος.

Πηγή: spirossoulis.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου