Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Α΄ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη "ΑΡΔΗΝ"- ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, η Α΄ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Άρδην. Περισσότερα από 400 μέλη και παρατηρητές συμμετείχαν στις διεργασίες.

  Οι εργασίες ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων:




  • Μιχάλης Μερακλής, ομότιμος καθηγητής Λαογραφίας
  • Σωτήρης Σόρογκας, ζωγράφος – ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ
  • Σαράντος Καργάκος, ιστορικός – συγγραφέας
  • Γρηγόρης Πέτρου, εκπρόσωπος Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος
  • Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς – ΚΟΕ
  • Μανώλης Μηλιαράκης, επίτιμος πρόεδρος του κινήματος Χριστιανική Δημοκρατία
  • Σάββας Καλεντερίδης, συγγραφέας – εκδότης
  • Βαγγέλης Πισσίας, δρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων
  • Νίκος Φωτόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΣΠΕ
  • Ανδρέας Κυράνης, πρόεδρος Ινστιτούτου Ενδογενούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
  • Μανώλης Σιδεράτος, Εκπρόσωπος της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
  • Ευάγγελος Κουρής, πρόεδρος ΣΕΥΑΕΚ
Με φόντο τις ηρωϊκές μορφές του Ρήγα Φεραίου, του Μαρίνα Αντύπα και του Ευαγόρα Παληκαρίδη και πέρα από ξεπερασμένους διχασμούς το Κίνημα 'ΑΡΔΗΝ" διακηρύσσει:
Αρνούμαστε πλέον τους ξεπερασμένους διχασμούς.  Αυτοκαθοριζόμαστε μόνο μέσα από τα προτάγματά μας, που αποτελούν και αιτήματα της πλειοψηφίας  του λαού: την εθνική ανεξαρτησία και τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογία, την άμεση δημοκρατία, την ενδογενή πνευματική και παραγωγική αναγέννηση του τόπου. Σε ένα ενιαίο απελευθερωτικό πρόταγμα εκσυγχρονισμού της παράδοσής μας.  Μόνο έτσι μπορούμε να συναντήσουμε δημιουργικά τα

οράματα και τους αγώνες όλων των λαών, όλες τις άλλες απελευθερωτικές
απόπειρες.
Οι ρίζες της ανημποριάς μας βρίσκονται ακριβώς στον βαθύτατο διχασμό ανάμεσα σε έναν εκσυγχρονισμό εισαγόμενο και ξενόφερτο και μια παράδοση που έσωζε την ιδωπροσωπία μας αγκιστρωμένη στο παρελθόν.  Εντούτοις, ό,τι μεγάλο καταφέραμε πρεγματοποιήθηκε όποτε συνδέαμε την παράδοση με το σύγχρονο, την Επανάσταση του '21, με το Βενιζέλο και την Εθνική Αντίσταση, τον Σολωμό και το Σεφέρη, τον Ρίτσο, τον Χατζηδάκι και τον Θεοδωράκη.
Το κίνημα ΑΡΔΗΝ κάνει ένα βήμα μπροστά και ανάβει ένα καντηλάκι απευθυνόμενο σε όσους ήδη αποστασιοποιήθηκαν από την περιρρέουσα αθλιότητα του πολιτικού τοπίου και ελπίζει πως θα πολλαπλασιαστούν εκείνοι που θα αποτινάξουν τις αυταπάτες, δειλίες, μικροσυμφέροντα και θα σπουδάσουν τη  νέα γραμματική της αλήθειας και της ευθύνης.

kentriko


Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Γιώργου Καραμπελιά, οι εισηγήσεις των Γ. Ρακκά και Γ. Ξένου επί των πολιτικών και των οργανωτικών κατευθύνσεων.





Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τους εκπρόσωπους των Περιφερειών της χώρας, καθώς και των θεματικών ομάδων του Κινήματος, οι οποίες κάλυψαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας:
Θράκη: Κώστας Καραΐσκος, Κρήτη: Κώστας Δαμαβολίτης, Κύπρος: Δήμητρα Παπαλεοντίου, Αχαΐα: Θόδωρος Ντρίνιας, Λιβαδειά: Λουκάς Μοιραναίος, Πειραιάς: Μανόλης Εγγλέζος – Δεληγιαννάκης, Βόρεια Αττική: Νικόλας Δημητριάδης, Αιτωλοακαρνανία: Ηλίας Γεωργαλής, Θεσσαλία: Σωτήρης Κύρμπας, Πατριωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών: Τάσος Χατζηαναστασίου, Αθηνοκεντρισμός: Νίκος Ντάσιος, Δημόσια Διοίκηση: Βασίλης Στοϊλόπουλος, Οικονομική πολιτική: Αντώνης Πλατανιάς, Δημόσια Υγεία: Θανάσης Τζιούμπας, Αγροτική οικονομία: Δημήτριος Αμανατίδης, Οικολογία: Δημήτρης Μπούσμπουρας, Νεολαία: Γιώργος Μπύρος.


Τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσουν τα βίντεο των εισηγήσεων, των χαιρετισμών και των παρεμβάσεων των μελών.


karabelias


 Γιώργος Καραμπελιάς

Αρχειοθήκη ιστολογίου