Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Το Σωματείο Ορυχείων-Σταθμών (Σ.Ο.Σ) και το Σωματείο Χειριστών-Βοηθών ΔΕΗ Μεγαλόπολης απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πρακτικές της διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμόυ ΔΕΗ, αντιδρώντας με κοινή σημερινή τους ανακοίνωση σε απολύσεις και μειώσεις μισθών.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:                                                                 
“Θεωρούμε αναγκαίο να καταγγείλουμε τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πράξεις της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ στους
εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ καθώς και την κοινή γνώμη.
Πιο συγκεκριμένα: Από τον Φλεβάρη του 2014, η προηγούμενη Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ετσιθελικά, χωρίς καμία συναίνεση ή διαβούλευση, προχώρησε σε μονομερή μείωση μισθών, παρά την αντίθετη γνωμάτευση του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου Εργασίας.
Σήμερα η νέα Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ χρησιμοποιεί την τότε απόφαση και από τις 11/10/2016 απέστειλε εξώδικες τροποποιητικές καταγγελίες ατομικών συμβάσεων σε έξι (6) συναδέλφους - δύο (2) από το κατάστημα της Μεγαλόπολης - όπου τους εγκαλεί να τις αποδεχτούν, συνεχίζοντας να προσέρχονται μετά τις 11/11/2016 στην εργασία τους, αλλιώς διακόπτεται η σχέση εργασίας τους με τον Συνεταιρισμό !!!
Το γεγονός αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δικαστική προσφυγή των εργαζομένων, η οποία επιδικάζεται στις 18/11/2016 την παραπάνω πρακτική η Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ την «χρησιμοποιεί» ως δαμόκλεια σπάθη, εκβιάζοντας με αυτή τις απολύσεις όσων συναδέλφων επιχειρούν δικαστικά, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, να μην επιτρέψουν τη μονομερή μείωση των μισθών τους.
Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές συνάδουν και τις συναντάμε στους πιο σκληρούς εργοδότες που εφαρμόζουν τις νεοφιλελεθεύθερες, μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη μας στους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού και στον αγώνα του Σωματείου τους για την υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων και την συνέχιση της εργασίας τους.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ να σεβαστεί τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων του Συνεταιρισμού και να σταματήσει να λειτουργεί ως στυγνός εργοδότης, μη σεβόμενοι ούτε την υπάρχουσα αποδυναμωμένη, εργατική νομοθεσία.
Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εφαρμογή και τήρηση των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ενάντια στην  αντεργατική πρακτική και αυθαιρεσία της Διοίκησης του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ.
Καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και να συμβάλλει στην αποτροπή των αντεργατικών πρακτικών της Διοίκησης του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ σε βάρος των εργαζομένων”.

Αρχειοθήκη ιστολογίου