Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Σκρέκας: Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν την ενέργεια έως και δύο φορές πιο ακριβά από τις αντίστοιχες στη Δυτική Ευρώπη

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις στέκονται όρθιες και ανταγωνίζονται, μετά από 6 χρόνια κρίσης, παρά το γεγονός ότι δανείζονται ακριβότερα και πληρώνουν την ενέργεια έως και δύο φορές πιο ακριβά από αντίστοιχες επιχειρήσεις στη δυτική ευρώπη», παρατήρησε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist για τη βιωσιμότητα ο τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Σκρέκας.
Περιγράφοντας το ελληνικό πρότυπο των προηγούμενων πολλών ετών, μίλησε για αυξημένη χρήση συμβατικών καυσίμων στην παραγωγή ηλεκρισμού, στις μεταφορές, καθώς και στην ευρύτερη παραγωγή και κατανάλωση. Όπως είπε, η χρήση του λιγνίτη ήταν η επιλογή, παρά τις επιπτώσεις, και η Ελλάδα παραμένει εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια διεθνής
προσαρμογή σε βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2050.
Ο ίδιος μίλησε για τη σημασία επενδύσεων ενεργειακής εξοικονόμησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παρεμβάσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο μπορούν να υπάρξουν και στα χρόνια της κρίσης, παρά τις δυσκολίες, υπό την προϋπόθεση ενός κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου με τη μέριμνα της πολιτείας.
«Εκσυγχρονισμός, καινοτομία και γνώση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας, προκρίνοντας το τρίπτυχο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου