Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

"Συνδικαλιστές της ΔΕΗ λειτουργούν ως στυγνοί εργοδότες"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

Συνάδελφοι,
Απευθυνόμαστε σε εσάς αποζητώντας την έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό της ΔΕΗ.
Θεωρούμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πράξεις της Διοίκησης του Συνεταιρισμού, αφού τόσο για την κοινή γνώμη αλλά και επί της ουσίας τα μέλη σας, είναι οι δικοί μας εργοδότες και η πρακτική της Διοίκησης του Συνεταιρισμού αμαυρώνει συνολικά την εικόνα των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.
-    Από τον Φλεβάρη του 2014, ετσιθελικά, χωρίς καμία συναίνεση ή διαβούλευση, προχώρησε σε μονομερή μείωση μισθών, παρά την αντίθετη γνωμάτευση του αρμοδίου τμήματος της Διεύθυνσης Αμοιβών του Υπουργείου

Εργασίας. Έκτοτε η Διοίκηση χρησιμοποιεί την τότε απόφαση του Συνεταιρισμού, την οποία άρχισε να περιφέρει ως δαμόκλεια σπάθη, εκβιάζοντας με αυτή τις απολύσεις όσων συναδέλφων επιχειρούν δικαστικά, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, να μην επιτρέψουν την μονομερή μείωση των μισθών τους.
-    Στις 11/10/2016 απέστειλε εξώδικες τροποποιητικές καταγγελίες ατομικών συμβάσεων σε έξι (6) συναδέλφους (έπεται και συνέχεια) όπου τους εγκαλεί να τις αποδεχτούν, συνεχίζοντας να προσέρχονται μετά τις 11/11/2016 στην εργασία τους, αλλιώς διακόπτεται η σχέση εργασίας τους με τον Συνεταιρισμό...!

-    Επιμένουμε ότι, το γεγονός αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δικαστική μας προσφυγή, η οποία επιδικάζεται στις 18/11/2016.

-    Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι, όταν προκλήθηκε από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της 13/10/16 να βάλει το θέμα των επικείμενων απολύσεων στο υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, τον Μάϊο του 2016, ο Πρόεδρος, κ. Ι.Αβραμίδης αρνήθηκε, προφασιζόμενος ότι υλοποιεί απόφαση Δ.Σ. προ δύο ετών, «αγνοώντας» ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε ήδη ανατραπεί λίγους μήνες πριν την αναφερόμενη εκλογική διαδικασία του Συνεταιρισμού.
-    Το Σωματείο μας προσέφυγε σε τριμερή διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24/10/2016, παρουσία του Γεν.Γραμματέα, κ. Α.Νεφελούδη. Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, μέχρι και ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας επισήμανε ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν έχει συναντήσει ούτε από τους πιο σκληρούς εργοδότες» και εγκάλεσε τη Διοίκηση να σεβαστεί τα εργατικά δικαιώματα!
-    Πιστεύουμε, ότι αυτές οι αντεργατικές συμπεριφορές δεν μπορεί παρά να στηλιτευτούν από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος!!
Πολλώ δε μάλλον όταν σε όλους μας συνειρμικά, δημιουργείται η εικόνα ότι «συνδικαλιστές» της ΔΕΗ λειτουργούν ως στυγνοί εργοδότες μη σεβόμενοι ούτε καν την αποδυναμωμένη, υπάρχουσα εργατική νομοθεσία.

Είμαστε βέβαιοι, ότι ούτε γνώστες, ούτε σύμφωνοι είστε με αυτές τις πρακτικές. Όμως επιμένουμε, ότι χρήσιμο για όλους μας, τις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι αυτό να γίνει γνωστό προς όλους και ζητάμε να το εκφράσετε με ανακοίνωση αλληλεγγύης στους εργαζομένους του Συνεταιρισμού της ΔΕΗ.
Στις 6/11/2016 διενεργούμε τη Γενική μας Συνέλευση, οπότε θα ήταν χρήσιμο εάν μπορείτε μέχρι τότε, να εκδώσετε ανακοίνωση αλληλεγγύης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακόμα και μετά τη Γ.Σ. η οποιαδήποτε εκ μέρους σας συμπαράσταση δεν θα μας είναι πολύτιμη.
Εάν επιθυμείτε λεπτομερέστερη ενημέρωση, είμαστε στη διάθεσή σας.
Αναμένοντας την άμεση εκ μέρους σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το Δ.Σ.

           Η Πρόεδρος                                       Η Γεν.Γραμματέας

 ΜΕΤΑΞΙΑ ΣΤΕΚΟΥΛΕΑ                              ΑΥΓΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου