Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ερώτηση του βουλευτή Γ. Θεοφύλακτου για την πρόσληψη προσωπικού στην Πτολεμαΐδα 5

Ερώτηση για τις προσλήψεις στη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Θεοφύλακτος:
"Η πέμπτη λιγνιτική μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας της Δ.Ε.Η. βρίσκεται υπό κατασκευή από τις αναδόχους εταιρείες και οι αναθέσεις έργων είναι σε εξέλιξη.
Η ανέγερση της μονάδας “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V” αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές επενδύσεις της χώρας και πρόκειται να απασχολήσει σε μόνιμη και σταθερή βάση σε βάθος πενταετίας πολυάριθμο εργατικό προσωπικό που εκτιμάται σε αρκετές χιλιάδες.
Ήδη οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την απασχόλησή τους στο έργο, πολλοί εκ των οποίων είναι άτομα με εξειδικευμένη εμπειρία, που έχουν απασχοληθεί κατά το παρελθόν σε έργα της Δ.Ε.Η. και αυτή την στιγμή είναι άνεργοι. Όμως, το παλιό πολιτικό
προσωπικό και τα κατεστημένα συμφέροντα της περιοχής, έχουν ήδη από καιρό ετοιμάσει και στήσει αδιαφανείς μηχανισμούς προσλήψεων και τάζουν την εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε όσους τους προσεγγίζουν.
Αντίθετα, πολιτικό μας πρόταγμα αποτελεί η διαφανής πρόσληψη με αντικειμενικά κριτήρια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να διασφαλίσει ότι το εργατικό προσωπικό που θα απασχοληθεί στη λιγνιτική μονάδα “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V” θα επιλεγεί με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο και κατά προτεραιότητα από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ; Δύναται να ζητηθεί από τις αναδόχους εργοληπτικές εταιρείες και πριν την καταβολή των επόμενων δόσεων σε αυτούς να αναληφθεί συμπληρωματική υποχρέωση ώστε να προσλάβουν το σύνολο ή μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού από τα μητρώα του ΟΑΕΔ;"

 http://energypress.gr/news/erotisi-toy-voyleyti-g-theofylaktoy-gia-tin-proslipsi-prosopikoy-stin-ptolemaida-5

Αρχειοθήκη ιστολογίου