Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΔΣΣΜ (ΡΟΥΦ) ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.





Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τη Δευτέρα 21-11-2016 τα Εισόδια της Θεοτόκου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΣΜ) του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. στο Ρούφ. 
Τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας μετ’ Αρτοκλασίας από τον Εφημέριο του Αγίου Γεωργίου Χαροκόπου Καλλιθέας π. Μάριο Μαμανέα. Ακολούθησε στη συνέχεια μνημόσυνο για τους  συναδέλφους του Ρούφ που έφυγαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Στο τέλος το φιλόξενο προσωπικό της Διεύθυνσης προσέφερε πλούσιο κέρασμα αγάπης προς όλους τους εκκλησιαζομένους στο Κυλικείο.

Την Ιεραρχία του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. εκπροσώπησαν ο Διευθυντής της ΔΣΣΜ κ. Στάμος Παπαστάμος, ο Διευθυντής Κλάδου της ίδιας Διεύθυνσης κ. Γεώργιος Μακούδης και η Τομεάρχης Διοικητικού κα Αγγελική Αλεξοπούλου και του τοπικού παραρτήματος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ο Τομεάρχης Εργαστηρίων και Ασυρμάτων της Διεύθυνσης Δικτύου κ. Παναγιώτης Χλαμπέας. Παρευρέθηκαν επίσης όλοι οι
συνάδελφοι του Ρούφ και πλήθος κόσμου.



Ακολουθεί στη συνέχεια ένα μικρό ιστορικό ανέγερσης του παρεκκλησίου και λίγα λόγια για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στην έδρα της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς στο Ρούφ επί της οδού Αγ. Άννης 70 στο Αιγάλεω, υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, το οποίο είναι προκατασκευασμένο και γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Κατά την ημέρα εκείνη κάθε χρόνο γίνεται λειτουργία με την παρουσία του προσωπικού της Υπηρεσίας όπου και μνημονεύονται οι μη εν ζωή ευρισκόμενοι συνάδελφοι από το Ρούφ.

Ο περιβάλλων της εκκλησίας χώρος είναι διαμορφωμένος με δέντρα και πράσινο.

Η αγορά της εκκλησίας αυτής ήταν αποτέλεσμα ατομικής πρωτοβουλίας του συναδέλφου Ηλία Ζ. Μπίσαλα, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Για την ευόδωση της πρωτοβουλίας αυτής καθοριστική υπήρξε η ανταπόκριση της τότε ιεραρχίας του Ρούφ, με τη βοήθεια της οποίας εξασφαλίστηκε το απαραίτητο για την αγορά ποσόν και διετέθη ο αναγκαίος χώρος.

Το παρεκκλήσι τοποθετήθηκε το 2001 και τα Θυρανοίξιά του και η πρώτη θεία λειτουργία έγιναν στην εορτή του το Νοέμβριο του ιδίου έτους.

Για την αγιογράφηση της εκκλησίας έγινε έρανος μεταξύ των συναδέλφων και η προσπάθεια ενισχύθηκε και από την τότε υπηρεσιακή ιεραρχία. Αγιογραφήθηκε από το Δ. Ευαγγέλου.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το βαθύτερο κίνητρο που ώθησε τον προαναφερθέντα συνάδελφο στην ανάληψη της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η απώλεια δύο συναδέλφων του Γιάννη Βασιλείου και του Γιώργου Κολιάτσου.

 Στη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζουμε το εξής γεγονός: Όταν η Θεοτόκος έγινε τριών χρονών, την πήγαν οι γονείς της στο Ναό του Σολομώντος και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. Η Παναγία έμεινε δώδεκα ολόκληρα χρόνια στα Άγια των Αγίων του Ναού, τρεφόμενη από Άγγελο Κυρίου.



Ο παραπάνω Ι. Ναός βρίσκεται δίπλα στους πυλώνες των γραμμών Μεταφοράς και ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του είναι Περίκεντρος (Ροτόντα).

Κλείνοντας, εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους συναδέλφους και ο Τριαδικός Θεός να αναπαύει τις ψυχές των αδικοχαμένων συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους κατά την επιτέλεση του καθήκοντος και να παρηγορεί τους οικείους τους.







Θεοδόσιος Κάτσενος

Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου