Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ΔΕΗ καταγγέλλει τη σύμβαση με την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου λόγω υπέρογκων χρεών


Σε καταγγελία της σύμβασης με την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου λόγω υπέρογκων χρεών προχωρά η ΔΕΗ.
Πιο αναλυτικά, η Επιχείρηση τόνισε τα εξης σύμφωνα με το sinidisi.gr:
«Η ΔΕΗ έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση του υπέρογκου χρέους της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, το οποίο πλέον προσεγγίζει το ποσό των 3,3 εκατ. €, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της.
Η καθόλα νόμιμη αυτή ενέργεια αποτελεί το ύστατο μέτρο που η ΔΕΗ έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει τη συνεχή διόγκωση των τεράστιων οφειλών, να διασφαλίσει τα έσοδά της, την ομαλή
λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ίση μεταχείριση και τα συμφέροντα των πελατών της.
Τα όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της πόλης αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης. Η μετάθεση των ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ΔΕΥΑΜ επί σειρά ετών ακολούθησε παρελκυστική τακτική σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης αποσκοπώντας στην μετακύλιση στην ΔΕΗ ΑΕ του κόστους υδροδότησης των πελατών της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση που προτάθηκε από τη ΔΕΗ, το μηνιαίο ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε καταναλωτή/υδρόμετρο, ανέρχεται σε 1,51€.
Εκφράζοντας την λύπη μας για την πιθανή ταλαιπωρία των καταναλωτών ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των αρμοδίων και στην άμεση διευθέτηση του χρέους.»


 http://energypress.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου