Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Tο AIDS δεν καταπολεμάται με αποκλεισμό, ρατσισμό, αδιαφορία, αλλά αντιμετωπίζεται  με σωστή ενημέρωση, συνειδητοποίηση και άρση των προκαταλήψεων και φοβιών, σημειώνει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε μήνυμά του για την 1 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.
Αναλυτικά, το μήνυμα έχει ως εξής: 
«Ελλάδα 2015: Δηλώθηκαν 691 νέες διαγνώσεις HIV, εκ των οποίων 613 ήταν άνδρες και 78 ήταν γυναίκες (σημείωση: ο τελικός αριθμός των διαγνώσεων θα κινηθεί πιθανότατα κοντά στις 750, εάν ληφθεί υπόψη η καθυστέρηση στη δήλωση). Ο αριθμός των θανάτων σε ασθενείς με AIDS το 2015 ανήλθε στα 43 άτομα. Η πλειοψηφία των ασθενών με AIDS που έχουν αποβιώσει είναι άνδρες, γεγονός που αντανακλά τη μεγάλη εκατοστιαία αναλογία των ανδρών επί του
συνόλου των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί με AIDS. Ωστόσο, παρατηρείται γενικά μία σημαντική μείωση στον αριθμό των θανάτων η οποία ξεκίνησε το 1997 και οφείλεται στην εισαγωγή της HAART που καθυστερεί σημαντικά την εξέλιξη της νόσου.
Η επιδημία του HIV στην Ελλάδα, παρουσίασε αυξητικές τάσεις τα τελευταία έτη.  
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), εστιάζει φέτος το ενδιαφέρον και την προσοχή του στο επιδημιολογικό Δελτίο (πατήστε στον σύνδεσμο http://www.keelpno.gr/Portals/0/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/HIV/2016/epidemiologiko_2015_HIV.pdf για να λάβετε το εν λόγω Δελτίο) για την πορεία της πορεία της HIV/AIDS λοίμωξης στην Ελλάδα.
Πρόκειται για το Δελτίο που εκδίδεται σε ετήσια βάση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Τα στοιχεία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και η σωστή «επεξεργασία» τους από τον καθένα μας, μπορεί –και πρέπει- να παίξει το δικό της ρόλο στην προσπάθεια καταπολέμησης της νόσου
Και ας μη ξεχνάμε ότι, το AIDS δεν καταπολεμάται με αποκλεισμό, ρατσισμό, αδιαφορία.
Αντιμετωπίζεται  με σωστή ενημέρωση, συνειδητοποίηση και άρση των προκαταλήψεων και φοβιών» 

Αρχειοθήκη ιστολογίου