Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Γεωργιάδης: Άδειες για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας και την αποθήκευσή της σε μπαταρίες επί ελληνικού εδάφους

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο ελληνογερμανικό φόρουμ για την προοπτική των ελληνογερμανικών επενδυτικών σχέσεων, έφερε ως παράδειγμα της διμερούς συνεργασίας, την υπογραφή σήμερα, Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της RWΕ, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας απολιγνιτοποίησης, αλλά και την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα καθώς, όπως σημείωσε, «η Ελλάδα περνά στην πρώτη ταχύτητα απολιγνιτοποίησης στην ΕΕ».
Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι «σήμερα, εκδόθηκαν οι άδειες για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας και την αποθήκευσή της σε μπαταρίες, επί ελληνικού εδάφους», ενώ προανήγγειλε ότι «εντός του Μαρτίου η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης ενεργειακών επενδύσεων, ώστε το διάστημα που απαιτείται να περιοριστεί κάτω από τους 6 μήνες».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέδειξε τη συμβολή του γερμανικού λαού, της γερμανικής κυβέρνησης και της γερμανικής βουλής στο να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. «Την περίοδο εκείνη υπήρξαν και πολλές παρεξηγήσεις, όπως συνήθως συμβαίνει στις δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ και, σήμερα, μεγάλες γερμανικές εταιρείες έχουν εμπιστευθεί την ελληνική οικονομία επενδύοντας σε αυτή, όπως η DT στον OTE, η Fraport σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και η KfW που χρηματοδότησε με 100 εκατ. τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων υπογράμμισε ότι «το 2019, το ΑΕΠ αυξήθηκε, εντός στόχων, κατά 1,94% κι οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το μέλλον της Ελλάδας είναι εξαιρετικά λαμπρό, παρά τις όποιες αντιξοότητες. Οι κρίσεις έρχονται και παρέχονται, ωστόσο το ζητούμενο είναι να αξιοποιείς τις ευκαιρίες για να κερδίζεις από αυτές».


 https://energypress.gr/news/georgiadis-adeies-gia-tin-paragogi-iliakis-energeias-kai-tin-apothikeysi-tis-se-mpataries-epi

Αρχειοθήκη ιστολογίου