Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Το ΚΔΕΠ ΔΕΗ παρουσίασε στην έκθεση Elec-Tec, το σύγχρονο τεχνολογικό του πρόσωπο

Το σύγχρονο τεχνολογικό του πρόσωπο παρουσίασε  το Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων (ΚΔΕΠ) της ΔΕΗ Α.Ε., με εφαρμογές  Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμΗΕΑ),  κερδίζοντας το ενδιαφέρον  των πολυάριθμων επισκεπτών της  έκθεση Elec-Tec, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας.

Στην αιχμή της ερευνητικής δραστηριότητας του Κέντρου εκτός των εφαρμογών cybersecurity/cyberattack σε βιομηχανικά  ηλεκτρονικά βρίσκεται και η ανάπτυξη εφαρμογών που αξιοποιούν τις δυνατότητες των drones στον έλεγχο και εποπτεία υλικών και εγκαταστάσεων. «Τα σύγχρονα drones κάνουν χρήση και αξιοποιούν τις τεράστιες
δυνατότητες επεξεργαστικής ισχύος των microcomputers, την τεράστια τεχνολογική εξέλιξη στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες για τον προσδιορισμό θέσης, την εξέλιξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τέλος τις σημαντικές επιστημονικές γνώσεις και εφαρμογές στην τηλεμετρία, στην επεξεργασία και μεταφορά εικόνας και video, καθώς και στην ασύρματη μεταφορά δεδομένων», τόνισε ο Δ/ντής του  ΚΔΕΠ κ. Κ. Σταματάκης σε παρουσίασή του κατά τη διάρκεια workshop που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Αρχειοθήκη ιστολογίου