Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και η «ψυχρολουσία» για τους δικαιούχους

 

Την επόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλείσει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021, θα ακολουθήσει εκκαθάριστη στην ΗΔΙΚΑ με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις φορολογικές δηλώσεις και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι νέες δηλώσεις.

Φέτος, το κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι απαραίτητο καθώς, όπως φαίνεται βαίνουμε προς μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ο οποίος τόνισε «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Μπορεί κάποιες εταιρείες να απορροφήσουν κάποιο κομμάτι αυτής της πίεσης από την άνοδο του κόστους».

Παράλληλα, το αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα προκαλέσουν «εμφράγματα» σε πολλούς καθώς, θα επηρεαστούν τα τεκμήρια διαβίωσης, πράγμα που θα πετάξει εκτός πολλούς δικαιούχους. 

Το κοινωνικό τιμολόγιο όμως δεν θα είναι το μόνο που θα επηρεαστεί. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων στην πλειονότητα τους στη λίστα των κριτηρίων περιλαμβάνεται και το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου. Ο κατάλογος των επιδομάτων που μπαίνουν σε κίνδυνο είναι το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.α. Για τη χορήγηση των επιδομάτων λαμβάνεται υπόψη η φορολογητέα - αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή.

του Μάκη Τσιάρκου, dikaiologitika.gr

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)
«Προτιμώ τον θάνατον παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχη του εις την αφοσίωσίν μου». (Ιωάννης Καποδίστριας)

Αρχειοθήκη ιστολογίου