Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΔΕΗ: Εως 200 εκατ. ευρώ η εισφορά για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη, εκτιμά η διοίκηση

 

Δεν θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ η δαπάνη που θα καταβάλει η ΔΕΗ για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη, εκτίμησε η διοίκηση Στάσση στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Euroxx, η διοίκηση εκτίμησε ότι η μέγιστη εισφορά στα κέρδη από την παραγωγή ενέργειας της περιόδου Οκτώβριος 2021 - Μάρτιος 2022 θα κινηθεί στα 200 εκατ. ευρώ.

Ως προς τα υδροηλεκτρικά, η εκτίμηση είναι ότι το πλαφόν με βάση το νέο καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση από τον Ιούλιο θα τεθεί πέριξ των 80-90 ευρώ η μεγαβατώρα.

Να σημειωθεί ότι η ΔEΗ στοχεύει σε σημαντική αύξηση της παραγωγής ΑΠΕ και συγκεκριμένα σε διπλασιασμό της. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών και φωτοβολταϊκών αναμένεται να φθάσει στα 489 μεγαβάτ, από 239 σήμερα.

www.euro2day.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου