Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΡΑΕ: Τέλος Ιουνίου έλεγχοι στους προμηθευτές ρεύματος για την εφαρμογή των τυποποιημένων λογαριασμών


Κωνσταντίνος Φιλίππου

Σε έλεγχο στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας για το κατά πόσο εφαρμόζουν τις κατευθυντήριες οδηγίες για τους τυποποιημένους λογαριασμούς ρεύματος προχωρά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προς το τέλος του Ιουνίου.

Αυτό αναφέρουν πηγές του Ρυθμιστή στο energypress και σύμφωνα με αυτές οι εταιρείες που θα υιοθετούν τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τυγχάνουν θετικής αναφοράς στην ιστοσελίδα της.

Με βάση τα προαναφερόμενα, η απόφαση της Αρχής για όσους προμηθευτές την υιοθετήσουν θα τρέχει… σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Οι πάροχοι από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνουν στο energypress, έχουν ακόμη κάποια θέματα σε εκκρεμότητα με τη ΡΑΕ και συγκεκριμένα ως προς συγκεκριμένα σημεία παροχής πληροφόρησης μέσα από τα νέα έντυπα των τυποποιημένων λογαριασμών. Για το λόγο αυτό λένε είναι ακόμη σε εξέλιξη μία «μίνι» διαβούλευση προκειμένου να γίνει αποσαφήνιση τους.

Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν, οι εταιρείες προμήθειας να προχωρούν στην εφαρμογή της απόφασης της ΡΑΕ αν και απαιτούν περισσότερο χρόνο προσαρμογής των λογισμικών τους.

Εντός του Ιουνίου, είναι πιθανόν να έχουν προετοιμάσει τα επίσης καινούρια και τυποποιημένα προσυμβατικά κείμενα ενημέρωσης όπως την «αίτηση προσφοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο προβληματισμός της αγοράς, πάντως, έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι πιθανόν, από την 1η Ιουλίου να αλλάξουν και πάλι τα έντυπα των λογαριασμών ρεύματος με δεδομένη την εφαρμογή του νέου μηχανισμού παρέμβασης στις τιμές και των επιδοτήσεων. «Κάτι τέτοιο πρέπει να ληφθεί υπόψη από τη ΡΑΕ», προσθέτουν στελέχη εταιρειών.

 

 energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου