Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΜΕΡΑ25: Μέτρα υπερχρέωσης των επόμενων γενιών για να μην στεναχωρηθούν οι κρατικοδίαιτοι, παρασιτικοί ολιγάρχες της ενέργειας


Η εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, ήδη αναδεικνύουν τα ψεύτικα επικοινωνιακά νούμερα της δήθεν «γενναίας ενίσχυσης», η οποία δεν συνιστά τίποτε άλλο πέρα από περαιτέρω υπερχρέωση της χώρας και των επόμενων γενιών, με δανεικά από την τρόικα, ώστε να μην χαλάσει η Κυβέρνηση την σχέση της με τους ολιγάρχες που ξεκοκκαλίζουν την τέως ΔΕΗ και λεηλατούν τον κόσμο.

Χθες, προειδοποιούσαμε την Κυβέρνηση πως αν δεν βάλει πλαφόν, επιλέγοντας να επιδοτήσει τους λογαριασμούς επειδή επιλέγει να μην στενοχωρήσει τους ιδιοκτήτες της «Μητσοτάκης Α.Ε.», ο κόσμος εκεί έξω θα καταλάβει ότι επέλεξε να χρεώνονται τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ώστε να μην πληγούν τα υπερκέρδη των αφεντικών της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Επιπλέον λέγαμε πως αν μπει ένα μόνο πλαφόν, ή κρατηθούν τα πλαφόν ψηλά, και πάλι θα φανεί η κοροϊδία ενός λαού που δεν μπορεί να κοροϊδεύει πλέον η Κυβέρνηση, διότι την μήνι του πολλαπλώς λαβωμένου αυτού λαού, των ίδιων των ψηφοφόρων ακόμα και της ΝΔ, δεν θα την γλυτώσει ο κ. Μητσοτάκης, όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν στήσει με ή χωρίς τη «λίστα Πέτσα».

Τελικά η Κυβέρνηση επέλεξε να διαγωνιστεί με την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε «ευφυολογήματα» και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ότι «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ» όπως μας είπε ο άριστος απόφοιτος του Χάρβαρντ, αλλά και στο «έμμεσο πλαφόν» που θα ναι σαν πλαφόν, αλλά δεν είναι και ακριβώς πλαφόν, κάτι δηλαδή σαν το «Δ» του κ. Τσίπρα στην ΔΕΗ, που δεν θα επανέλθει με επανακρατικοποίηση, αλλά με άλλους τρόπους – ίσως να περιμένει κι εκεί κάποια απόφαση του ΣτΕ.

Απέναντι σε αυτή την κοροϊδία, εμείς θα επιμένουμε στην επιβολή διπλού πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής, στο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, στην επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ και σε ένα μορατόριουμ για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε όλα δηλαδή εκείνα που πραγματικά θα μπορούσαν να ανακουφίσουν άμεσα την κοινωνία, στεναχωρώντας όμως τους ολιγάρχες προστάτες του μνημονιακού τόξου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου