Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Μουσουρούλης: Δύσκολο το εγχείρημα της Δίκαιης Μετάβασης - Έχω περπατήσει στα ορυχεία της Δυτ. Μακεδονίας

«Προσπάθειά και μέλημά μας είναι να μην ζημιωθεί κανένας άνθρωπος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας», δηλώνει ο Κώστας Μουσουρούλης, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα μετά τον ορισμό του ως Συντονιστής για τη Δίκαιη Μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.
Ο κ. Μουσουρούλης θα αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2020.
Ο Κώστας Μουσουρούλης θεωρείται γνώστης των αναγκών των περιοχών που θα υποστούν τις βαρύτερες συνέπειές από την απολιγνιτοποίηση, καθώς, όπως δηλώνει ο ίδιος στον «Πτολεμαίο», γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη Δυτική Μακεδονία και έχει ως εφόδιο την εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, με αρμοδιότητα για θέματα Ενέργειας.

Μάλιστα, ο κ. Μουσουρούλης υπογραμμίζει ότι έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, τονίζοντας με έμφαση πως «έχω περπατήσει στα ορυχεία και ξέρω καλά τι συμβαίνει».
Παράλληλα, ο κ. Μουσουρούλης παραδέχεται πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, καθώς μια περιοχή αλλάζει το οικονομικό και κοινωνικό της μοντέλο και σημειώνει ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε ώστε να διασφαλιστεί ένα σίγουρο μέλλον για την περιοχή».
Τέλος, ο κ. Μουσουρούλης σημειώνει πως η παρουσία του στη Δυτική Μακεδονία θα είναι συχνή και δεδομένη, αφού φυσικά ενημερωθεί πλήρως για όσα σχεδιάζονται από πλευράς κυβέρνησης αλλά και τους τοπικούς φορείς.


Αρχειοθήκη ιστολογίου