Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Το πρώην στρατόπεδο «Πλέσσα» στη Μεσογείων “γλυκοκοιτάζει” η ΔΕΗ

Γιάννα Παπαδημητρίου
Σε μια κίνηση-έκπληξη είναι έτοιμη να προχωρήσει η ΔΕΗ, καθώς διεκδικεί με αξιώσεις τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «ΑΝΧΗ (ΠΖ) ΠΛΕΣΣΑ ΜΙΧΑΗΛ» επί της Λεωφ. Μεσογείων 211.
Πρόκειται για μια έκταση-φιλέτο σε κομβικό σημείο της Αθήνας, με συνολικό εμβαδόν οικοπέδου 18.643 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκονται 22 κτήρια συνολικής επιφανείας 7.582 τ.μ.
Το στρατόπεδο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου για 50 χρόνια (με δικαίωμα παράτασης για μια δεκαετία), μέσω ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.
Η ΔΕΗ έχει αποφασίσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, καταβάλλοντας προς τούτο και την απαιτούμενη εγγύηση.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, ο μισθωτής θα έχει τη δυνατότητα ακόμα και να κατεδαφίσει τα κτήρια που βρίσκονται στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και στη θέση τους να κατασκευάσει νέο συγκρότημα.
Παράλληλα, όμως, ο τελικός πλειοδότης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της μετεγκατάστασης και λειτουργίας των Στρατιωτικών Μονάδων και λοιπών Υπηρεσιών που εδρεύουν σήμερα στο στρατόπεδο.
Λόγω των ουσιωδών αναγκαίων δαπανών που θα απαιτηθούν από το μισθωτή για την ανοικοδόμηση –ανακατασκευή - μετεγκατάσταση των μονάδων και υπηρεσιών αλλά και του κόστους της επένδυσης και αδειοδότησης, παρέχεται σ’ αυτόν το δικαίωμα μη καταβολής του μισθώματος για τον πρώτο χρόνο, καθώς και καταβολή του 50% του μισθώματος για τα επόμενα 4 χρόνια, προκειμένου να συμψηφιστούν οι δαπάνες του μισθωτή για τη μετεγκατάσταση των μονάδων και υπηρεσιών καθώς και το όποιο κόστος επένδυσης.
Σε περίπτωση που η ΔΕΗ αναδειχθεί πλειοδότης, θα έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει υπηρεσίες της στους χώρους του στρατοπέδου το πολύ 1 χρόνο αφότου υπογραφεί η σύμβαση με το ΤΕΘΑ, καθώς τόσος χρόνος προβλέπεται για την εκκένωση του στρατοπέδου.
Η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού έχει οριστεί στα 1,6 εκατ. ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα.


 https://energypress.gr/news/proin-stratopedo-plessa-sti-mesogeion-glykokoitazei-i-dei-tha-symmetashei-sto-shetiko

Αρχειοθήκη ιστολογίου