Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΑΔΜΗΕ: Ενημερωτικό δελτίο από τον Φ. Νικολόπουλο


Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επικοινωνήσατε μαζί μου, δηλώνοντας τη στήριξή σας μετά την προηγούμενη ανακοίνωσή μου και τον τρόπο που αντέδρασα σχετικά με το νέο οργανόγραμμα.
Ευχαριστώ επίσης τους συναδέλφους του ψηφοδελτίου της "Αλληλεγγύης" που μέσω δημόσιας τοποθέτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στήριξαν τη στάση μου.
Συνάδελφοι, όπως ήδη γνωρίζετε, το οργανόγραμμα τελικά εγκρίθηκε, παρά τα όσα διαδραματίστηκαν και παρά την απουσία μου από τη συνεδρίαση, για τα οποία σας ενημέρωσα στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου. Και δυστυχώς οι δυσοίωνες προβλέψεις της εν λόγω ανακοίνωσης
επιβεβαιώθηκαν απολύτως καθώς, όπως ακριβώς περιέγραψα, το νέο οργανόγραμμα λειτούργησε ως όχημα για νέες εκκαθαρίσεις ικανών και έμπειρων στελεχών, κάτι που έχει γίνει πλέον συνήθεια της διοίκησης, προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα  φόβου και στο υπόλοιπο προσωπικό.  
Αυτή ήταν η τέταρτη φορά μέσα σε δύο μόλις χρόνια που έγιναν στοχευμένες μετακινήσεις, παροπλισμός και καρατομήσεις στελεχών.
Θυμόμαστε όλοι μας τις μαζικές ανακλήσεις καθηκόντων και μετακινήσεις στελεχών τον Μάρτιο του 2018, με αφορμή το "νέο, σύγχρονο και ευέλικτο οργανόγραμμα" που σήμερα είναι μεγαλύτερο από ποτέ.
Θυμόμαστε όλοι μας τον υποβιβασμό συνολικά 12 διευθυντικών στελεχών σε απλούς υπαλλήλους τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2018.
Θυμόμαστε επίσης τις πιο πρόσφατες καρατομήσεις και μετακινήσεις του Σεπτεμβρίου 2019.
Αυτό που δεν θυμόμαστε, γιατί έχουμε χάσει πια το μέτρημα, είναι ο συνολικός αριθμός των "ψυγειοποιημένων" και ποικιλοτρόπως παροπλισμένων εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων έχει σημαντικά προσόντα και εμπειρία.
Έχουμε χάσει επίσης το μέτρημα ως προς τα πόσα "μπλοκάκια" απασχολούνται αυτή τη στιγμή στην εταιρεία, με τι κόστος και σε τι είδους αντικείμενα, αντικαθιστώντας το έμπειρο τακτικό προσωπικό της εταιρείας.
Προφανώς η διοίκηση κάτι έχει μπερδέψει όταν από τη μία επικαλείται την "εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων" ως το βασικότερο όφελος από το νέο οργανόγραμμα και από την άλλη ψυγειοποιεί και απαξιώνει δεκάδες εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει, επίσης κατά δεκάδες, με μπλοκάκια ή μέσω εργολάβων.
Κάτι έχει μπερδέψει όταν κάθε κύμα εκκαθαρίσεων περιλαμβάνει ανθρώπους που έχουν βραβευθεί από την ίδια τη Διοίκηση στα "Annual Strategy Meetings" που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Η αυθαιρεσία, ο παραλογισμός, η αναξιοκρατία, η έλλειψη σεβασμού και η απαξίωση του προσωπικού δεν είναι στρατηγική και σίγουρα το μόνο που δεν υπηρετούν είναι τα συμφέροντα της εταιρείας. 
Θα πρέπει η Διοίκηση να μην ξεχνά ότι τα έργα και οι ημέρες της κρίνονται καθημερινά, τόσο εκτός όσο και εντός της εταιρείας, την οποία μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια κατάφερε να μετατρέψει σε πεδίο μάχης και πηγή εργασιακού άγχους και τοξικότητας.


 https://energypress.gr/news/nikolopoylos-enimerosi-ergazomenon-toy-admie

Αρχειοθήκη ιστολογίου