Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Σε τροχιά υλοποίησης δύο στρατηγικής σημασίας έργα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ΔΕΔΔΗΕ

Γιάννα Παπαδημητρίου
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν 2 έργα στρατηγικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς πρόσφατα το ΔΣ του Διαχειριστή ανέδειξε τους προσωρινούς αναδόχους δυο διαγωνισμών, τα αντικείμενα των οποίων θεωρούνται αναγκαία για να μπορέσει ο ΔΕΔΔΗΕ να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.
Πρόκειται για το νέο Πληροφοριακό  Σύστημα Εξυπηρέτησης Χρηστών Δικτύου και την ψηφιοποίηση και καταχώριση δεδομένων του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην database του GIS.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ ενέκρινε την ανάδειξη της σύμπραξης Intrasoft International – ΟΤΕ ως προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού για το νέο «Πληροφοριακό Σύστημα Εξυπηρέτησης Χρηστών» του ΔΕΔΔΗΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 27.685.951,80 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Επίσης, ενέκρινε την ανάδειξη της σύμπραξης των εταιρειών «ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ Ι.Κ.Ε – CYIENT EUROPE LIMITED» ως προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού για το έργο «Ψηφιοποίηση – Αποτύπωση – Καταχώριση Γεωγραφικών και Περιγραφικών Δεδομένων του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας 57 Περιοχών του ΔΕΔΔΗΕ στη Βάση Δεδομένων Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών» στις Περιοχές της Διεύθυνσης Περιφερείας Μακεδονίας – Θράκης, της Διεύθυνσης Περιφερείας Πελοποννήσου – Ηπείρου και της Διεύθυνσης Περιφερείας Νησιών.
 Το συνολικό τίμημα ανάθεσης και για τις 3 Περιφέρειες ανέρχεται σε 14.781.399,842 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και επιμερίζεται ως εξής:
-Για την Διεύθυνση της Περιφερείας ΔΠΠ-Η, 6.472.799,880 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).
-Για την Διεύθυνση της Περιφέρειας ΔΠΝ, 3.181.499,972 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).
-Για την Διεύθυνση της Περιφέρειας ΔΠΜ-Θ, 5.127.099,990 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).


https://energypress.gr/news/se-trohia-ylopoiisis-dyo-stratigikis-simasias-erga-gia-ton-psifiako-eksyghronismo-toy-deddie

Αρχειοθήκη ιστολογίου