Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Κάντε στην άκρη οι Δεητζήδες ήρθαν τα GOLDEN BOYS και οι αεριτζήδες
  Επτά μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ και την έλευση του «Επιτελικού Κράτους» γινόμαστε θεατές σκοτεινών πολιτικών, βασισμένων στον κομματισμό, την εκδικητικότητα και την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος με ταυτόχρονη επίθεση στις εναπομείνασες κατακτήσεις των εργαζομένων.
  Ο κ.Χατζηδάκης ο σύγχρονος Χουντίνι της ΝΔ που εξαφανίζει Δημόσιες Επιχειρήσεις για το συμφέρον και την ευχαρίστηση των ιδιωτών φίλων τους, μας ενημέρωσε ότι παρέλαβε χρεοκοπημένη ΔΕΗ που δεν είχε χρήματα να αγοράσει στύλους!!!
   Όμως αμέσως μετά τις υπερβολικές αυξήσεις στα τιμολόγια της «πτωχευμένης» ΔΕΗ το ΔΣ της, με τις ευλογίες του ΥΠΕΝ αποφάσισε χρυσούς μισθούς και χρυσά συμβόλαια για τα γαλάζια Golden Boys.

200.000+100.000 € για τον νέο Διευθύνοντα αντί των 60.000€ των προηγούμενων και ανάλογες αμοιβές σε άλλα 110 στελέχη για να εμπεδώσουμε ότι η «αριστεία» έχει το κόστος της. Αυξήσεις 500% για τα Golden Boys και ταυτόχρονα κατάργηση ΕΣΣΕ με Νόμο!!! για την μείωση κατά 70% του κοινωνικού τιμολογίου στους εργαζόμενους.
  Παράλληλα αλλάζοντας τον ΚΚΠ για πρώτη φορά από το 1974 εξανάγκασε σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση από τα 62 έτη σειρά πολύπειρων στελεχών καθαρίζοντας το τοπίο και δημιουργώντας κενά. Κενά που οι κραυγάζοντες ψίθυροι στην Χαλκοκονδύλη λένε ότι θα καλυφθούν με νέα γαλάζια Golden Boys και επαναφορά ημέτερων συνταξιούχων με χρυσούς μισθούς. Έτσι διαχειρίζεται το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη τα χρήματα από τους μόχθους του Ελληνικού Λαού συνεχίζοντας αμαρτωλές πολιτικές που έσυραν τη χώρα στα μνημόνια και τον Λαό στην φτωχοποίηση.
  Για αυτούς τους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας, ο Υπουργός κ.Χατζηδάκης αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει τον Νόμο 4508/2017 άρθρο 36 (χορήγηση του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης) χρηματοδοτώντας  -όπως υποχρεούται- όσους έκριναν οι επιτροπές ότι πληρούν τους όρους. Σημειώνουμε ότι οι επιτροπές λειτουργούν κανονικά, και οι δικαιούχοι λόγω της πολύμηνης αναμονής έχουν πλέον ενταχθεί στην «καθολική» υπηρεσία με άμεσο κίνδυνο οριστικής διακοπής της ηλεκτροδότησης. Προφανώς το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη τα χρήματα που βρήκε στα ταμεία από το μόχθο και το αίμα του Λαού, τα προορίζει για ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, πλωτά φράγματα, επιδοτήσεις ΜΜΕ, επιδοτήσεις αεριτζήδων στην ενέργεια, μυστικά κονδύλια στην Πολιτική Προστασία, στρατούς μετακλητών ,Golden Boys, απευθείας αναθέσεις και υπερβάσεις εργολαβιών. Ειδικά τα δύο τελευταία συνιστούν λέξεις μαγικές του επιτελικού Κράτους.
    Πρόσφατα μάλιστα δόθηκε από τον Διευθύνοντα του ΔΕΔΔΗΕ  απευθείας ανάθεση μελέτης για τις …επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον ΔΕΔΔΗΕ!!! Επίσης τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα για έλλειψη 120.000 !!! ξύλινων στύλων στρώνουν το έδαφος στην ίδια κατεύθυνση. Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και το ΥΠΕΝ λησμονούν παρά την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη το σκάνδαλο των σάπιων στύλων που είχε στηθεί από το 2006 ως το 2015 και που εν πολλοίς ευθύνεται για το αλαλούμ. Ένα σκάνδαλο που με τον χρόνο παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με επιτροπές και πολυσέλιδα πορίσματα να μην καταλήγουν σε καταλογισμό ευθυνών και λύσεις, και ένα πολύπαθο δίκτυο να μεταμορφώνεται σε παγίδα θανάτου. Οι συνάδελφοι των Περιοχών, που βιώνουν τον εφιάλτη, δεν έχουν σαφείς και αυστηρές εντολές να αναφέρουν με λεπτομέρεια τις περιπτώσεις σάπιων στύλων που συναντούν, με αποτέλεσμα μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός από αυτές να φτάνουν στη Νομική Υπηρεσία για δικαστική αναζήτηση αποζημίωσης, και τις υπόλοιπες να χαρακτηρίζονται «βλάβες» καταχωρούμενες στο αρχείο της λήθης.
  Οι εργολάβοι κατασκευών συνεχίζουν να παίρνουν τη δουλειά με τεράστιες εκπτώσεις, που σημαίνει ότι, ή κάτι συμβαίνει με τη σύμβαση και τις τιμές, ή ότι υπάρχει προσδοκία πρόσθετου κέρδους από εικονικές προσαυξήσεις (έως και 50%) και  κακοτεχνίες, ή και τα δύο. Η επίβλεψη των Περιοχών στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται από το ίδιο επί δεκαετίες προσωπικό χωρίς προληπτικούς ελέγχους κατασκευών τους οποίους αντί να ενθαρρύνει η ιεραρχία προσπαθεί να αποτρέψει. Μήπως παραγνωριστήκαμε με τους εργολάβους; Ζητάμε την αναθεώρηση του τιμολογίου και της σύμβασης κατασκευών στο σύνολό της, την ορθή στελέχωση των γραφείων επίβλεψης των Περιοχών και, από την διοίκηση, να ενθαρρύνει τον έλεγχο με ουσιαστικές παρεμβάσεις, να σταματήσει τα γνωστά ευχολόγια και να εγκαταλείψει την εύκολη λύση της εκ των υστέρων αναζήτησης ευθυνών μόνον από τους λιγοστούς επιβλέποντες των Περιοχών.
  Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ υπερηφανεύεται για την προμήθεια αυτοκινήτων με την μέθοδο του leasing. Ζητούμε να δημοσιοποιηθεί η τεχνικοοικονομική μελέτη που να καταλήγει ότι η μέθοδος αυτή συμφέρει περισσότερο από την αγορά καινούργιων, γιατί εμείς εκτιμούμε ότι είναι σκανδαλωδώς ζημιογόνος.
Η άλλη μαγική λέξη των εργολαβικών εξωσυμβατικών υπερβάσεων πολύ φοβόμαστε ότι θα συζητηθεί σύντομα για την Πτολεμαϊδα 5 αφού οι προσπάθειες προς την προηγούμενη Διοίκηση ήταν ανεπιτυχείς.
  Αλήθεια κ. Υπουργέ δεν συμμερίζεστε την θέση μας ότι ήταν εγκληματική γκάφα η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στον ΟΗΕ να σταματήσει το 2028 η χρήση λιγνίτη, την στιγμή που είχε εγκριθεί από την Ε.Ε. η σταδιακή απολιγνιτοποίηση ως το 2050;
    Οι επιπτώσεις αλυσιδωτές: Η Πτολεμαϊδα 5 κόστους 1,5 δις θα κάνει απόσβεση μόλις 350 εκ. στα 7 χρόνια λειτουργίας της. Η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας θα ανέλθει σε πρωτοφανή επίπεδα και η αυτάρκεια θα εξαρτάται από τους βόρειους γείτονες και τον Ερντογάν. Η ερημοποίηση των λιγνιτικών περιοχών θα δημιουργήσει νέες στρατιές φτωχοποιημένων συμπολιτών. Η τιμή της κιλοβατώρας θα ανέλθει σε δυσθεώρατα ύψη. Η ΔΕΗ θα καταστεί ουραγός στην ενέργεια. Η παραγόμενη από λιγνίτη ενέργεια, θα καλυφθεί  από φυσικό αέριο που όμως δεν παράγει πράσινη ενέργεια όπως πολλοί διαδίδουν τεχνηέντως και που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα σταματά από το 2021 να χρηματοδοτεί επενδύσεις για υποδομές Φ.Α. Θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέοι άνεργοι από τους μόνιμους ή εργολαβικούς εργαζόμενους της ΔΕΗ.
  Η περίφημη ετοιμότητα της ΝΔ ήταν μόνο για τα ΜΜΕ γιατί περισσεύουν οι παλινωδίες μέσα σε διάστημα μόνο 7 μηνών. Το αφήγημα της δημιουργίας εργοστασίου από την Volkswagen στην Πτολεμαϊδα με 4.000 θέσεις εργασίας έληξε σύντομα και άδοξα γιατί ήταν μονομερής ευσεβής πόθος. Το επόμενο αφήγημα των 38 δις για την δίκαιη μετάβαση αποτελεί ένα αυθαίρετο νούμερο που δεν έχει αποφασίσει η Ε.Ε. και είναι στον αέρα. Όταν αποφασιστεί θα αφορά όλη την Ευρώπη και ίσως πάρουμε ψίχουλα αφού η παράλογη εξαγγελία στον ΟΗΕ για το 2028 δεν συνοδεύτηκε τουλάχιστον από προηγούμενη διαπραγμάτευση για να εξασφαλίσουμε πλεονέκτημα σε πόρους. Αυτή τη στιγμή με βάση την πρόταση της Κομισιόν, η Ελλάδα θα επωφεληθεί από το ΤΔΜ με το ποσόν των 294 εκατ. Ευρώ!!! για την περίοδο 2021-2027.Κατά συνέπεια η ανακοίνωση Γεωργιάδη στην πρόσφατη φιέστα-ημερίδα της Πτολεμαϊδας των 4,4 δις για την δίκαιη μετάβαση είναι άλλο ένα χονδροειδές ψέμα. Ποιός θα δώσει αυτά τα χρήματα αλήθεια; Για το Ελληνικό Δημόσιο είναι απαγορευτικό κόστος και συνιστά κόστος ενός μνημονίου. Δηλαδή άπιαστα πουλιά δέκα στον παρά.
  Όσον αφορά τώρα στις δηλώσεις του κ.Χατζηδάκη  για «απαγορευτικό» κόστος παραγωγής από  λιγνίτη με την άνοδο τιμής ρύπων CO2 θυμίζουμε την εγκληματική αμέλεια της ΝΔ το 2013 να διεκδικήσει ΔΩΡΕΑΝ ρύπους για την ΔΕΗ από την Ε.Ε. σε αντίθεση με Πολωνία, Τσεχία, Κροατία, Βουλγαρία κλπ. Έτσι φτάσαμε στο παράδοξο σημείο η ΔΕΗ να πληρώνει εκατομμύρια για αγορά ρύπων ενώ την ίδια στιγμή η πολυεθνική Lafarge να εισπράττει εκατομμύρια από πώληση. Ταυτόχρονα υπάρχουν και τα εγκληματικά συμβόλαια της περιόδου 2011-2014 σε παραγωγούς ΑΠΕ με τιμή έως και 500€ την μεγαβατώρα!!! Αυτό το κόστος δεν είναι απαγορευτικό;
  Αγαπητό ΥΠΕΝ εξετάστε με σοβαρότητα και ευθύνη όλα τα παραπάνω που με γνώση, ενδιαφέρον και υποχρέωση στην επιχείρηση που εργαζόμαστε γράφουμε. Εξάλλου τις γνώσεις μας με εμπειρία δεκαετιών στον Όμιλο ΔΕΗ, σας τις προσφέρουμε δωρεάν σε αντίθεση με τις αμφιλεγόμενες των Golden Boys που χρυσοπληρώνονται. Σταματήστε επιτέλους τον πόλεμο κατά της μεγαλύτερες επιχείρησης του Ελληνικού Λαού και της αντιμετώπισης των εργαζομένων της σαν ανταλλακτικά μηχανών με ημερομηνία λήξης της αρεσκείας σας.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι το παθητικό στοιχείο της κοινωνίας αλλά το δυναμικό.
  
ΑΡΚΕ-ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ
                    

1 σχόλιο:

  1. Λιγα σχολια:
    1. Κοματισμός και εκδικητικότητα το επανέφερε η προηγούμενη 5ετη κυβερνητική θητεία. Να θυμισω συνδικαλιστικές διώξεις τοποθητήσεις στελεχών εντός προεκλογικής περιοδου κλπ
    2. Η πολιτική που εφαρμοσε η διοίκηση Παναγιωτάκη και οδήγησε σε εξοδο εμπειρα στελέχη, συνεχίζεται.Γιατί εκπλήσεσται και εκτίθεσται αφου προφανώς θελετε να αναδείξετε 《διώξεις》.
    3. Κατα τ αλλα θα συμφωνήσω ( τιμολογιο ΓΠ απολιγνιροποίηση κλπ. Μια μονο επισημανση: η Κυβέρνηση ουδεποτε εκρυψε το σχεδιο της για τη ΔΕΗ. Ανεξάρτητα αν εμεις οι εργαζόμενοι διαφωνούμε. Αλλά πσλι ποιος της εστρωσε το χαλί;Μήπως οι ευθύνες εχουν ονοματεπώνυμο; Τουλάχιστον με αυτούς γνωρίζουμε οτι ειμαστε(;) απέναντι. Με τους προηγούμενους τρέφαμε αυταπάτες και φαγαμε πολύ σανό και χωρις να ανοιξει μύτη. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου