Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

«Γερνάει» ο ΔΕΔΔΗΕ της Κομοτηνής

ΩΣΤΟΣΟ Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ

Θανάσης Τσολάκης
Η ενίσχυση του προσωπικού είναι ο βασικός στόχος του ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής για το 2020, σύμφωνα με την διευθύντρια του Γεωργία Ανδρέου. Όπως είπε η ίδια στην λιτή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, το μεσημέρι της Πέμπτης 13/02, η μέση ηλικία των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ είναι τα 55 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι πλησιάζουν τα όρια συνταξιοδότησης και έτσι προσεχώς, η υπηρεσία θα αποψιλωθεί.
Πιο αναλυτικά στον ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής υπηρετούν σήμερα 33 μισθωτοί (διπλ/χοι Μηχανικοί 4,  Μηχανικοί Τ.Ε. 2, τεχνίτες 12, 2 εργοδηγοί, 2 αρχιτεχνίτες, τεχνικοί επιμελητές 3, διοικητικοί 7, εργατοτεχνικοί 1), περιέγραψε η κα Ανδρέου, οι οποίοι ωστόσο ανταποκρίνονται με περισσή επάρκεια στις
ανάγκες της υπηρεσίας, όπως άλλωστε προκύπτει και από τον απολογισμό που παρουσίασε η ίδια για το 2019. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τα στελέχη της περιοχής διακρίνονται για την εμπειρία, την τεχνική τους κατάρτιση και για το ομαδικό πνεύμα εργασίας».
Σχεδόν 1κ ευρώ για έργα του ΔΕΔΔΗΕ μέσα στο 2019
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κα Ανδρέου, ο ΔΕΔΔΗΕ δαπάνησε κατ’ αρχήν 363.000 ευρώ για έργα βελτιώσεων, τα οποία περιγράφονται ως εξής:

Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς οχυρό Νυμφαίας (προστασία δασώδους περιοχής).
Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου του κάθετου Άξονα προς Βουλγαρία.
Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς Κέχρο.
Αναβάθμιση των δικτύων στις παραλίες προς Μαρώνεια, Όσιο Δαυΐδ.
Αναβάθμιση του δικτύου προς οικισμό Οργάνης.
Εξοπλισμός πέντε υποσταθμών εσωτερικού χώρου με αποξήλωση εναέριων.

Συνέχιση της υπογείωσης και αναβάθμισης του δικτύου της πόλης της Κομοτηνής και αντικατάσταση γυμνών αγωγών ΧΤ με συνεστραμμένα σε δέκα οικισμούς του Ν. Ροδόπης.
Επιπλέον η δαπάνη των μελετηθέντων έργων νέων δικτύων για το 2019 ανέρχεται σε 909.000 ευρώ, άρα το συνολικό ποσό ξεπερνάει το 1 εκ ευρώ. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η καινούργια χρονιά ξεκινάει με συνέχιση έργων βελτίωσης της παροχής ηλεκτροδότησης σε όλη τη Ροδόπη, καθώς όπως είπε η κα Ανδρέου «όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα σε αυτό» και έμφαση στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας που σημαίνει διαρκείς πιέσεις για αύξηση του προσωπικού και περαιτέρω ενίσχυση του εξοπλισμού.



 https://www.xronos.gr/reportaz/gernaei-o-deddie-tis-komotinis

Αρχειοθήκη ιστολογίου