Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ηράκλειο: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά και... κηρύσσει τον πόλεμο στους κακοπληρωτές

ΔΕΗ Τσαλικάκι 
Χωρίς ρεύμα μένουν καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη ,καθώς η οικονομική δυσπραγία έχει φέρει σε απόγνωση τους Κρητικούς που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς ΔΕΗ,δάνεια και οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Μάλιστα όπως δήλωσε στο ekriti.gr το μέλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος σε καθημερινή βάση στο Ηράκλειο πραγματοποιούνται 30 με 40 διακοπές
ηλεκτροδότησης σε σπίτια και περίπου 10 με 20 σε άλλες αστικές και ημιαστικές περιοχές.
Ο κόσμος προσπαθεί να ρυθμίζει τις οφειλές είπε, όμως κάποιοι δεν μπορούν ούτε τις δόσεις της ρύθμισης να αποπληρώσουν. Υπάρχουν όμως τόνισε και ορισμένοι που εσκεμμένα προσπαθούν να γλυτώσουν την πληρωμή και εκείνοι που ρευματοκλέβουν. Πάντως η ΔΕΗ έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση της στους κακοπληρωτές και έχει αναθέσει στην ιδιωτική εταιρεία συμβούλων Qualco, τη διαχείριση των ανείσπρακτων λογαριασμών, η οποία της έχει παραδώσει τις προτάσεις της για το πώς θα κλείσουν οι μεγάλες «τρύπες» που έχουν αφήσει οι «μπαταξήδες» στα ταμεία της. Αναμένεται η έγκρισή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.
Έτσι φαίνεται ότι η δαμόκλειος σπάθη των ληξιπρόθεσμων οφειλών επικρέμαται πάνω από τα γκισέ της ΔΕΗ. Με σφιχτό πλέον τον «κορβανά», η ΔΕΗ πρέπει σύμφωνα με στελέχη της πρέπει να κηρύξει άμεσα πόλεμο στους κακοπληρωτές. Άλλωστε, ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να παρουσιαστεί έως τον Μάιο στους θεσμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, αν και το τελευταίο έτος τα φέσια έχουν μειωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ, το ύψος των χρεών προς την επιχείρηση παραμένει στο 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι αυτά, χωρίς να συνυπολογιστούν τα χρέη των τελικών πελατών _ όσων  δηλαδή έχουν μετακινηθεί σε άλλο πάροχο ή έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση του ακινήτου τους για διάφορους λόγους _ τα οποία φτάνουν στα 700 εκατ. ευρώ.
Αλλά ούτε και τα 500 εκατ. ευρώ των χρεών που βρίσκονται στη φάση του διακανονισμού.


 http://www.ekriti.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου