Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Στα χέρια της Αστυνομίας συμμορία που έκλεβε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ


Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, η εγκληματική δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, στην Αρκαδία.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε μετασχηματιστές, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 18 και 39 ετών, αντίστοιχα, μέλη της συμμορίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και φθοράς, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που
διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης , προέκυψε ότι οι ανωτέρω , από τις αρχές του έτους 2017 , συγκρότησαν συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών μεταλλικών αντικειμένων (κυρίως χαλκού), από μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ .
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.1.2017 έως και την 24.2.2017, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει ποσότητες χαλκού και είχαν προκαλέσει φθορές, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας και η ενδεχομένη διασύνδεση της με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου