Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ



Θέμα: Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συνεδρίασε τελευταία φορά πριν 3,5 περίπου μήνες - στις 28 Νοεμβρίου 2017 - και από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε και συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Το διάστημα αυτό και ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους και την Επιχείρηση είναι σε κρίσιμο σημείο. Αρνητικό γεγονός αποτελεί η μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης χωρίς τα μέλη του Δ.Σ., τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας και οι εργαζόμενοι να έχουν την παραμικρή ενημέρωση για τις αιτίες και τις ευθύνες της μη υπογραφής της.

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Αλήθεια αν δεν κατατεθεί το νομοσχέδιο δεν πρέπει να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ; Αυτό το ερώτημα γενάτε εύλογα από την μέχρι σήμερα αδράνεια λειτουργίας των οργάνων της Ομοσπονδίας. Πρέπει λοιπόν να σχεδιάσουμε έγκαιρα τη δράση μας πριν την κατάθεση και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του.

Για τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται τις αμέσως επόμενες μέρες να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Να συζητήσει και να αποφασίσει έγκαιρα τις πρωτοβουλίες δράσης και το συντονισμό  με τα Σωματεία - μέλη της και τους εργαζομένους καθώς και με τους κοινωνικούς φορείς ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων και για τις διαδικασίες υπογραφής της ΕΣΣΕ.

Για το ψηφοδέλτιο
«ΕΠΑΔ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΛΥΜΠΕΡΗΣ Κυριάκος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος

Αρχειοθήκη ιστολογίου