Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: "Εφεύρημα" η κλιματική αλλαγή - Είμαστε αντίθετοι στην ισοπέδωση των πάντων

        «Συνδέσου με τη θάλασσα» είναι το μήνυμα/σύνθημα της φετινής δράσης «Ώρα της Γης» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου με βασικό στόχο «να δώσουμε λίγο χρόνο στη θάλασσα που παράγει το 70% του οξυγόνου που αναπνέουμε, τη θάλασσα που απορροφά την υπερβολική θερμότητα, τη θάλασσα που εξασφαλίζει τροφή και εισόδημα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τη θάλασσα που φιλοξενεί πάνω από 100 εκατομμύρια είδη σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη θάλασσα που διαποτίζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας μας», όπως εξηγεί στο σχετικό δελτίο τύπου ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Στη συνέχεια, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σημειώνει τα εξής:
«Φέτος, σύλλογοι, φορείς, σωματεία κοκ, αναλαμβάνουν δράση για τη θάλασσα και δεσμεύονται να αλλάξουν τις συνήθειες που την επιβαρύνουν.
Για μία ακόμα φορά, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα (το
Σάββατο 24 Μαρτίου από 20.30 ως 21.30, ώρα Ελλάδας) προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της συμμετοχής τους.
Ο Σπάρτακος για μία ακόμα φορά, θα συμμετέχει συμβολικά στην συγκεκριμένη δράση εκτιμώντας ότι «Η ώρα της Γης» δεν εξαντλείται σε μία ώρα πόσο μάλλον με πρακτικές τέτοιας μορφής.
Σαφώς και κανένας δεν είναι ενάντια στο περιβάλλον, κανένας δεν λέει «όχι» σε ενέργειες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής στον πλανήτη γη, κανένας δεν προσδοκά καταστάσεις που βλάπτουν φύση και άνθρωπο.
Η νοοτροπία όμως ισοπέδωσης των πάντων είναι μία άλλη ιστορία στην οποία ΝΑΙ, είμαστε αντίθετοι.
Την ώρα που κάποιοι «εφηύραν» την κλιματική αλλαγή και αποφάσισαν να της φορτώσουν όλα τα δεινά που μπορεί να φανταστεί κάποιος, την ίδια αυτή ώρα ο τόπος βρίθει από τις «κακές γλώσσες» που μιλούν για την απάτη της κλιματικής αλλαγής.
Το 2015 -για μία ακόμα φορά- ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή ως «απάτη» που χρησιμοποιείται για να περιορίσει τη βιομηχανική ανάπτυξη πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Λίγο νωρίτερα, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Farange παρουσιάζει δύο φωτογραφίες της NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου των ετών 2012 και 2013, που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνονται αντί να …λιώνουν !!!»

Αρχειοθήκη ιστολογίου