Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Έρχονται 1.000 προσλήψεις στην ΔΕΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μιλάει στο workenter η διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της επιχείρησης - Θέσεις σε όλη τη χώρα για διοικητικό και τεχνικό προσωπικό


Το μεγαλύτερο μπαράζ προσλήψεων σε όλη την Ελλάδα, που έχει γίνει ποτέ από επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ετοιμάζει αυτή την περίοδο η ΔΕΗ.
Απομένει μόνο η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για να βγουν στον «αέρα» προκηρύξεις συνολικά 1.000 θέσεων, σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση στο workenter της διευθύντριας Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης (ΔΑΝΠΟ) της ΔΕΗ, κ. Αριάδνης Αντωνιάδου.
Όπως μας ανέφερε η κ. Αντωνιάδου, με τις νέες προσλήψεις θα ενισχυθούν «τα ορυχεία, η παραγωγή και η εμπορία». Επίσης, η πλειοψηφία των θέσεων θα
αφορά «τεχνικό προσωπικό ΔΕ».
Αυτό σημαίνει ότι θα επιλεγούν:
- Διοικητικοί υπάλληλοι με πτυχίο ΑΕΙ ή δίπλωμα ΙΕΚ. Θα ζητηθούν δύο ειδικότητες: ΠΕ Υπάλληλοι Γραφείου και ΔΕ Υπάλληλοι Γραφείου. Το μοναδικό προσόν που απαιτείται -πέραν από τον τίτλο σπουδών- είναι η γνώση χειρισμού Η/Υ. Αυτό το προσωπικό θα απασχοληθεί, κυρίως, στους διακανονισμούς της ΔΕΗ στην Αττική και την περιφέρεια.
- Τεχνικό προσωπικό για την ενίσχυση των ορυχείων και στα σταθμών παραγωγής σε όλη τη χώρα. Θα ζητηθούν πτυχιούχοι ΑΕΙ –ΤΕΙ, κυρίως, όμως, απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικεύσεων. Αυτές, κατά κύριο λόγο, είναι: ΔΕ Μηχανοτεχνικοί, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών, ΔΕ Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων, ΔΕ Τεχνίτες Ορυχείων κλπ. Για όλες τις ειδικότητες θα απαιτηθεί άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά από τις διευθύνσεις της ΔΕΗ και τους σταθμούς παραγωγής. Δεν θα υπάρχει μία ενιαία προκήρυξη.
Δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν οι υποψήφιοι ηλικίας 18-65 ετών.
Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 8μηνη σύμβαση εργασίας.
Για την επιλογή του προσωπικού θα τηρηθούν τα κριτήρια που προβλέπονται στο νόμο 2190/94:
  • Χρόνος ανεργίας
  • Εμπειρία
  • Κοινωνικές ιδιότητες
  • Αριθμός ανηλίκων τέκνων
  • Βαθμός τίτλου σπουδών

Αρχειοθήκη ιστολογίου