Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ & ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Πως πορεύεται η Επιχείρηση και ποια είναι η προοπτική της για το μέλλον;                     
Απόλυτη άγνοια για το τι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια.
Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ βγάζει σε πλειστηριασμό τις Μονάδες και τα Ορυχεία των οποίων η οριστικοποίηση  και η αποτίμηση, καθώς και οι θέσεις εργασίας σε αυτά θα καθοριστούν από τις ορέξεις των δανειστών και των υποψηφίων αγοραστών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκτελεί «με πολλά δάκρυα», ότι ακριβώς τους υπαγορεύουν οι δανειστές-συνεργάτες της.
Είναι προφανές πως εθνική πρόταση για την Ηλεκτρενέργεια σε βάθος χρόνου, εμπεριστατωμένη για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης και για τον ρόλο της στον ενεργειακό τομέα, δεν υπάρχει.
Μαζί με το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργηση όλων των μέτρων που
έχουν ανατρέψει την ζωή μας από το 2010, ξεχάστηκαν όλα όσα ομολογούσαν για την ΔΕΗ ως αντιπολίτευση. Εδώ και τρία σχεδόν χρόνια που ανέλαβαν την διακυβέρνηση του τόπου οι κκ Τσίπρας – Καμμένος και την Διοίκηση της ΔΕΗ ο κ Παναγιωτάκης, προσπαθούν με πρόχειρες  έως και αστείες  προτάσεις για την μεταλιγνιτική εποχή, να καθησυχάσουν τις τοπικές κοινωνίες που θα υποστούν την τεράστια ζημιά από την πώληση των παγίων της ΔΕΗ.
Το ερώτημα είναι,  η Διοίκηση της εταιρείας τι κάνει ;
Ενώ το Ελληνικό Δημόσιο ως κύριος πλειοψηφιών μέτοχος της ΔΕΗ, την οδηγεί με ις αποφάσεις – δεσμεύσεις του σε μαρασμό –  όπως όλοι πλέον το ομολογούν – η Διοίκησή της προσπαθεί να πείσει για μία νέα, μικρή και ευέλικτη ΔΕΗ με επικοινωνιακά «αντίμετρα», με τη  μισή πλέον Επιχείρηση για την βιωσιμότητα της.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Πρόεδρος και ΔΝΣ της Επιχείρησης, συνάδελφος  Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τις δηλώσεις του – δεσμεύσεις του, για το έργο που αναλαμβάνει:
Ø  ΗΤΑΝ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ;
Ø  ΗΤΑΝ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ & ΟΡΥΧΕΙΩΝ;
Ø  ΗΤΑΝ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 17% ΤΗΣ ΔΕΗ;
Ø  ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΤΗΣ  ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ;
Ø  ΗΤΑΝ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 34% ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ;
Το Αντίθετο!!!
Αλήθεια, απαρνήθηκε αυτό που μέχρι εχθές και για δεκαετίες όλοι υποστηρίζαμε για το σκοπό και τον ρόλο της  Επιχείρησης ή τώρα ανακάλυψε την πραγματική αλήθεια;
Συνήθως ο επικεφαλής μιας εταιρείας  κρίνεται από τα αποτελέσματα της και την προοπτική της.
Στην περίπτωση της ΔΕΗ, μάλλον κρίνεται  από την προσήλωσή του στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, δηλαδή το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της.
Γιατί τα οικονομικά μεγέθη είναι αμείλικτα, για το που βρισκόμαστε και που πάμε για την επόμενη τριετία.
Με ενδεχόμενες ετήσιες οικονομικές ενέσεις από την μικρή καταβολή (σε σχέση με τα ποσά που διεκδικούσε ) των Υ.Κ.Ω., όπως έγινε εφέτος, δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ΔΕΗ.  
Ο επικεφαλής  που διοικεί την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, που πιστεύει ότι αυτά που τον υποχρεώνουν με το πιστόλι στο κρόταφο να αποφασίσει και να υλοποιήσει είναι εις βάρος της.
Ένα του απομένει, το αυτονόητο μιας  υπεύθυνης Διοίκησης.
Παραίτηση που να εξηγεί ταυτόχρονα στον Ελληνικό λαό τους κινδύνους που
εγκυμονούν τα υπογεγραμμένα  σχέδιά της Κυβέρνησης.
Σε ότι μας αφορά, θα δώσουμε τον αγώνα που πρέπει για την ανατροπή των σχεδίων τους και στο τέλος ο Ελληνικός  λαός και οι εργαζόμενοι,  θα καταλογίσουν τις ευθύνες για όλα όσα συμβούν στην κοινωνία και στην Επιχείρηση.
Έναν αγώνα καθημερινό, συνεχή, αδιάκοπο, με προσανατολισμό και πείσμα για μία βιώσιμη ΔΕΗ.
Υ.Γ Για τις προθέσεις της Διοίκησης σε σχέση με την υπογραφή της ΣΣΕ είχαμε προειδοποιήσει. Προετοιμάζουν, μετά το ανεκδιήγητο να επιτρέψουν στους υποψηφίους αγοραστές να καθορήσουν το «αναγκαίο»  προσωπικό, το τοπίο της μείωσης του λειτουργικού κόστους, σύμφωνα με τις εντολές της Κυβέρνησης, του Υπερταμείου και της Διοίκησης.  


    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Α. ΚΑΡΡΑΣ                                     Α. ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου