Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΠΑΣΠΑ/ΔΕΗ: Ο δωδεκάλογος του… «σύγχρονου μανάτζερ»!!!


Κύριε Πρόεδρε,
Πριν από λίγο πήραμε στα χέρια μας το τελικό σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης το οποίο εστάλη στην Ομοσπονδία και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία υπό μορφή τελεσιγράφου, σαν κι εκείνα που έστελναν οι τροικανοί στην κυβέρνηση στο τέλος της περίφημης διαπραγμάτευσης του 2015.

«Take it or leave it» έλεγαν τότε οι Σόιμπλε, Γιούνγκερ, Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ. 
«Take it or leave it» λέει σήμερα ο κ. Παναγιωτάκης σε 18.000 εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Κύριε Παναγιωτάκη απ’ ότι φαίνεται τα ταχύρυθμα μαθήματα στυγνών και εκβιαστικά νεοφιλελεύθερων τακτικισμών, προκειμένου να υποταχθούν οι πληβείοι, αποτελούν το ευαγγέλιο του σύγχρονου μάνατζμεντ…
Κύριε Παναγιωτάκη απ’ ότι φαίνεται οι τροικανοί βρήκαν αναπάντεχα πρόθυμους μαθητές, στις τάξεις της ΔΕΗ…
Κύριε Παναγιωτάκη η σπουδή σας να στείλετε επιστολή προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ με τις προτάσεις για τη νέα ΕΣΣΕ είναι βαθιά διχαστική και διαλυτική για τον θεσμό της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Ο τακτικισμός σας, να απαξιώσετε στα μάτια των εργαζόμενων τους εκπροσώπους τους, ξεπερνά ακόμα και τον μετρ του είδους  Γιόζεφ Γκαίμπελς!!! Απ’ ότι φαίνεται είστε καλός μαθητής και θιασώτης της πρακτικής, «όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται».
Κύριε Παναγιωτάκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πλέον και όσοι δεν το βλέπουν είναι ή ηλίθιοι ή «πρόθυμοι» να σας ξεσκονίζουν το σακάκι και να σας σφίγγουν την γραβάτα (που επιμελώς ΔΕΝ βγάλατε), ότι ενόψει του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της «μισής ΔΕΗ», επιδιώκετε με ΔΟΛΙΟ τρόπο την ΡΗΞΗ με τους εργαζομένους στην Επιχείρηση.
Κύριε Παναγιωτάκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πλέον, ότι η τακτική σας να «παντρέψετε» το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των λιγνιτών, με την ανανέωση της θητείας σας και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ΠΕΤΥΧΕ!!! Μόνο που ο «ασθενής» κατέληξε… Ξέρετε όμως ποια είναι η τραγική ειρωνεία; «Ασθενής» τελικά είστε ΚΑΙ εσείς…
Κύριε Παναγιωτάκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πλέον ότι τόσο καιρό χρησιμοποιούσατε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ για να επιτύχετε την ανανέωση της θητείας σας.
Κύριε Παναγιωτάκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πλέον ότι με τους τακτικισμούς σας το ΜΟΝΟ που καταφέρνετε είναι να βάζετε την κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους. Συγχαρητήρια!!! Καταφέρατε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρει ούτε την ψήφο σας στη ΔΕΗ!!!
Κύριε Παναγιωτάκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πλέον ότι η στόχευση σας είναι διττή. Πρωτίστως προς την κυβέρνηση και δευτερευόντως προς το προσωπικό της ΔΕΗ.
Κύριε Παναγιωτάκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πλέον ότι λειτουργείτε αυτοβούλως, χωρίς να έχετε πάρει κάποια εντολή από τους πολιτικούς σας προϊσταμένους. Όταν εδώ και αρκετό καιρό σε άλλους Οργανισμούς, ακόμα και η ΓΣΕΕ υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις με θετικό πρόσημο, εσείς λειτουργείτε εδώ και 6 μήνες εντελώς παρελκυστικά και τραγικά διχαστικά απέναντι στους εργαζόμενους της Επιχείρησης που σας μεγάλωσε και έθρεψε την  οικογένεια σας.
Κύριε Παναγιωτάκη θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε πλατφόρμα ή βατήρας κανενός.
Κύριε Παναγιωτάκη θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιον που δεν έχει σπουδάσει και δεν ήταν ποτέ μάνατζερ, να γίνει μάνατζερ στου κασίδη το κεφάλι. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συμπεριφέρεται σαν ιδιοκτήτης της ΔΕΗ.
Κύριε Παναγιωτάκη δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρατηγήσει και να αλλοιώσει την εταιρική φιλοσοφία  που  έχουν οικοδομήσει με αγώνα και αίμα, εδώ και δεκαετίες οι υπάλληλοι και τα στελέχη της ΔΕΗ.
Κύριε Παναγιωτάκη σας ευχόμαστε ειλικρινά και ολόψυχα να ανανεώσετε την θητεία σας σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος…

  
 Γραφείο Τύπου ΠΑΣΠΑ ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου