Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Σταθάκης: Στα τέλη του μήνα έτοιμο το νομοσχέδιο για τις μονάδες της ΔΕΗ

Σε μία εβδομάδα θα ανοίξουν οι προσφορές για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και αν η διαφορά μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη από 15% ο διαγωνισμός θα κατακυρωθεί αμέσως, ενώ αν είναι μικρότερη από το ποσοστό αυτό, θα υπάρξει δεύτερος κύκλος προσφορών.
Αυτό ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκηςσε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", μεταδίδει το ΑΠΕ.
Για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ τόνισε:
«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του νόμου. Είμαστε σε συνεννόηση για την τελική μορφή του με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGComp) και βέβαια με τη
ΔEΗ, που είναι ο υπεύθυνος υλοποίησης. Τέλος του μήνα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα"Εξοικονόμηση κατ Οίκον" ο υπουργός άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο σαμποτάζ ενώ επί της ουσίας ανέφερε: «Οι πόροι που έχουν διασφαλιστεί για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ" καλύπτουν αριθμό ενδιαφερόμενων υπερδιπλάσιο εκείνου που μέχρι τώρα διαφαίνεται.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περί τα 17.700 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), τα οποία είναι απαραίτητα για την ένταξη στο πρόγραμμα και άρα αποτελούν έναν ασφαλή δείκτη για το πλήθος των ενδιαφερόμενων που έχουν δείξει ενεργό ενδιαφέρον. Συνολικά οι πόροι του προγράμματος επαρκούν για τη χρηματοδότηση τουλάχιστον 40.000 ωφελούμενων. Αν μάλιστα το ενδιαφέρον αποδειχθεί μεγαλύτερο (κάτι που δεν προκύπτει από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις) θα διασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι, ώστε να καλυφθεί το σύνολο».

Εξάλλου σε άλλη συνέντευξη στον τ/σ ΑΝΤ1, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «οι μόνοι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν σε πολύ ακριβά ακίνητα» και προσέθεσε: «Δεσμευόμαστε ότι η πρώτη κατοικία θα παραμείνει προστατευμένη. Νομίζω ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ήσυχοι ότι και μετά τις 31/12/2018 η ίδια μέριμνα που έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα θα συνεχιστεί».



 https://energypress.gr/news/stathakis-sta-teli-toy-mina-etoimo-nomoshedio-gia-tis-monades-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου