Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ;;;;

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η χορήγηση των μισθολογικών κλιμακίων, εξ’αιτίας του νέου «καινοτόμου» συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού της ΔΕΗ.
Όπως είναι γνωστό η Διοίκηση της ΔΕΗ θέλει να εφαρμόσει άμεσα το νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο όμως, για διάφορους λόγους δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι μισθολογικές προαγωγές, εξαιτίας της μη βαθμολόγησης των μισθωτών.     
 Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών που εξυπηρετεί προφανώς, τα σχέδια των διοικούντων αφού ο διακαής τους πόθος είναι αυτός. Δηλαδή το πάγωμα των κλιμακίων!!!
Γιατί άραγε οδηγούμαστε σε αυτό το αδιέξοδο; Αν το νέο σύστημα έχει ατέλειες
και δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν βαθμολογείται το προσωπικό με το προηγούμενο σύστημα, προκειμένου οι συνάδελφοι να πάρουν τις μισθολογικές προαγωγές εγκαίρως; Αλήθεια η βάση της βαθμολόγησης της νέας αξιολόγησης ποια θα είναι;  Θα υπάρχει; Ή θα προάγονται μόνο οι άριστοι όπως προτείνει η διοίκηση η οποία μάλιστα θέλει η νέα αξιολόγηση να αποτελέσει και μέρος της προς υπογραφή ΣΣΕ!!! 
Χωρίς να έχουν λύση ουσιώδη ζητήματα που εκκρεμούν και χωρίς να έχει ενημερωθεί το προσωπικό αλλά και το συνδικάτο.
Αλήθεια τι πρεσβεύει το νέο σύστημα αξιολόγησης; Να βελτιώσει την απόδοση των μισθωτών;  Αν ναι γιατί δεν προάγεται και δεν βαθμολογείται η ομαδική δουλειά; Αφού ως γνωστό η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα είναι στοιχεία που ανεβάζουν την παραγωγικότητα και ανταποκρίνονται στο στόχο του τμήματος και όχι εξατομίκευση η οποία δυστυχώς οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.
Αντί η Διοίκηση της ΔΕΗ να επαίρεται για το σύστημα αυτό και να το παρουσιάζει ως μέσο που θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, καλό θα είναι να δώσει εντολή να γίνει η βαθμολόγηση με το παλιό σύστημα, προκειμένου να μη στερούνται τις μισθολογικές προαγωγές οι μισθωτοί. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται πάγωμα κλιμακίων με έμμεσο τρόπο και μάλιστα από την πίσω πόρτα.  Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ μεγαλούργησε με το υπάρχον σύστημα αξιολόγησης, παρόλο που σήμερα για του Διοικούντες φέρεται ως αναχρονιστικό σύστημα!!!

                                Γραφείο Τύπου/ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου