Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

35.000 διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι τέλος του έτους

35.000 διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι τέλος του έτους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, εκ των οποίων το 70% είναι νοικοκυριά!
Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ. κ. Νίκου Χατζηαργυρίου, σε απαντητική επιστολή στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του υρωβουλευτή.
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χουντής είχε ζητήσει με επιστολή του, εξ ονόματος της Επιτροπής
Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και της ΛΑΕ Μεσσηνίας, τα σχετικά στοιχεία από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα, όπου κινδύνευσαν να καούν 3 μικρά παιδιά από κεριά, διότι στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών.
Στην απάντησή του, ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Χατζηαργύριου, αφού σημειώνει ότι, «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είναι εκ του θεσμικού ρόλου υποχρεωμένος να εκτελεί τα αιτήματα διακοπής λόγω οφειλών», διευκρινίζει ότι, στους δέκα πρώτους μήνες του 2017 «έχουν εκτελεστεί 204.000 περίπου διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών σε όλη την χώρα μετά από αιτήματα όλων των προμηθευτών και 159.000 επανασυνδέσεις μετά από πληρωμή ή διακανονισμό των οφειλών».
Καταλήγοντας στην επιστολή του, σημειώνει ότι, «Μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν περαιτέρω περί τις 35.000 διακοπές, από τις οποίες ποσοστό της τάξεως του 70% αφορά οικιακούς καταναλωτές (κατοικίες)».
Επισυνάπτονται η επιστολή του Νίκου Χουντή και η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνοδευτικά αρχεία

Αρχειοθήκη ιστολογίου